LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Gazetari me armë dhe drogë u la i lirë/ Sa para mori prokurori i Lazes që nuk apeloi vendimin

13 Korrik 2022, 11:05, Editorial CNA

Gazetari me armë dhe drogë u la i lirë/ Sa para mori prokurori i

Në maj të vitit 2021, gazetari Elio Laze është arrestuar për armëmbajtje dhe drogë.

Por pavarësisht kësaj, ka arritur t’i shpëtojë burgut në mënyrë të dyshimtë.

Ai është lënë nga gjykata i lirë dhe prokurori Artan Lulaj nuk e ka ankimuar në Apel vendimin e Gjykatës së shkallës së parë.

Duke ngritur kështu dyshime se prokurori Lulaj ka marrë ryshfet për të mos e kryer detyrën e tij.

Lulaj është shkarkuar nga Vettingu me 13 janar të vitit 2022, jo vetëm për aspektin profesional, por edhe në lidhje me pasurinë.

Gazetari me armë dhe drogë u la i lirë/ Sa para mori prokurori i
Prokurori i shkarkuar Artan Lulaj

Sipas KPK-së, Lulaj nuk kishte qenë bashkëpunues, ndërsa nuk kishte kthyer disa përgjigje, nuk kishte vënë në dispozicion dokumente dhe kishte refuzuar të bënte transparencë mbi pasurinë e së bijës.

Deri më tani nuk ka një hetim nga SPAK-u në lidhje me pasurinë e Lulajt.

Roli i prokurorit përballë gazetarit të armatosur

Në kohën që çështja e gazetarit Elio Laze ka mbërritur në Gjykatë për masën e sigurisë, është zhdukur një nga dy akuzat që rëndonin mbi të.

Ai është dërguar në Gjykatë për masë arrestimi, vetëm me akuzën për “Mbajtje pa leje dhe prodhimi i armëve shpërthyese dhe municionit”, të parashikuar nga neni 278/1 i Kodit Penal dhe duke zhdukur akuzën "Prodhimi dhe shitja e narkotikëve” të parashikuar nga 283 i Kodit Penal.

Me datë 31.05.2021, Gjykata nëpërmjet gjyqtarit Besnik Hoxha, ka vlerësuar se ekziston dyshimi i arsyeshëm i bazuar në prova që personi nën hetim, Elio Laze, mund të ketë kryer veprën penale të parashikuar nga neni 278/1 i Kodit Penal, çka përmbush kushtin e dyshimit të arsyeshëm të bazuar në prova, i përcaktuar nga neni 228/1 i Kodit të Procedurës Penale, si kusht për caktimin e masës së sigurimit.

Gazetari me armë dhe drogë u la i lirë/ Sa para mori prokurori i
Elio Laze

Por papritur Laze është sëmurë dhe përveçse i është hequr dhe një akuzë, ai është lënë edhe i lirë.

Ka qenë prokurori Artan Lulaj që ka kërkuar ndryshimin e objektit të kërkesës lidhur me caktimin e masës së sigurimit ndaj shtetasit Elio Laze nga ajo e “arrestit ne burg” në atë të “arrestit në shtëpi”, parashikuar nga neni 237 I K.Pr.Penal.

Pra, fillimisht është  zhdukur një nga akuzat, më pas është sëmurë Elio Laze, është “zbutur” prokurori Artan Lulaj dhe përfundimi, asnjë ditë burg për gazetarin e kapur me armë dhe drogë./CNA.al

Lajmet e fundit nga