LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

SCHEME/ How the family members of the director of the water supply get money from the incinerator company after he gives the tender to Klodian Zoto

2022-10-31 16:16:00, Denoncim CNA
SCHEME/ How the family members of the director of the water supply get money
Photomontage - Petrit Tare and Klodian Zoto

The payment schemes from the incinerator companies also extend their tentacles to various local officials.

Tirana's incinerator company "Integrated Energy BV SVP" has extended its payments to the director of the Korça Waterworks and his family members.

In fact, everything raises doubts about a payment scheme that is given to the family members of Petri Tares after the services that the latter has rendered to Klodian Zoto and his businesses.

Në dhjetor 2012, “Integrated Technology Services” lidhi kontratën e parë me vlerë 1.5 milionë euro me Ujësjellësin e Pogradecit dhe tre muaj më vonë e zgjeroi aktivitetin e vet edhe me 3.3 milionë euro të tjera në Ujësjellësin e Korçës.

Në janar 2014, KLSH kallëzoi në prokurori edhe ish-drejtorin e Ujësjellësit të Korçës, Petrit Tare për shpërdorim detyre në lidhjen e marrëveshjes me “Integrated Technology Services”.

Në kallëzim, KLSH evidenton si shkelje lidhjen e kontratës jashtë procedurave të prokurimit publik dhe moszbatimin e ligjit “Për huamarrjen e qeverisjes vendore”.

“Për këtë investim në vlerën 3 376 000 (pa tvsh) kjo shoqëri [Ujësjellësi] ka vendosur qëllimisht t’i shmangë këto procedura, duke rënduar së tepërmi gjendjen e shoqërisë në favor të interesave të subjektit privat,” thuhet në kallëzim.

Hetimet e nisura nga Prokuroria e Korçës pas kallzimit nga KLSH u pushuan duke shfajësuar nga përgjegjësitë zyrtarët lokalë dhe Taren.

CNA.al ka mundur të zbulojë skemën e cila ka filluar të zbatohet në shtator të vitit 2021 nga inceneratori i Tiranës drejt familjarëve të Petrit Tares.

SCHEME/ How the family members of the director of the water supply get money
Petrit Tare

Si fillon lidhja Klodina Zoto-Petrit Tare

Petrit Tare në vitin 2015 u padit penalisht nga KLSH, por çështja e tij atëherë u mbyll. Ishte një kredi 3.6 milionë euro që Ujësjellës Kanalizime Korçë kishte marrë për vendosjen e matësve në distancë. Pa tender dhe me një çmim 120 euro, Tare mori matësit e ujit në distancë nga kompanitë e Klodian Zotos. Skema e marrjes së këtyre matësave nuk ka ndaluar asnjëherë në Ujësjellësin e Korçës dhe Tares nuk i ka hyrë asnjë gjëmb në këmbë. Kujtojmë që në kohën e skandalit, raportuar atëherë nga CNA.al, bashkëshortja e tij Entela Prifti ishte kryetare e gjykatës së Apelit Korçë, më pas u hoq nga sistemi i drejtësisë nga vettingu.

Skema

Mesa duket lidhjet e Tares me Klodian Zoton kanë vazhduar dhe nuk janë ndalur. CNA.al ka mundur të investigojë të dhëna që lidhin familjarët e Petrit Tares me pagesa dhjetëra milionëshe nga inceneratori i Tiranës.

Në 10 shtator 2020, bashkëshortja e Petrit Tares, ish-gjyqtarja Entela Prifti regjistron një kompani në QKB, me emrin “B by DC”. Kjo kompani ka aksionere te vetme “Dictum Consulting” me ortake të vetme Entela Priftin.

Në datën 14 dhjetor, sipas të dhënave zyrtare, “Dictum Consulting” i shet 100% të aksioneve tek Elio Tare. Pra, nëna i shet djalit 100% të aksioneve të kompanisë që themeloi vetë 3 muaj më parë.

SCHEME/ How the family members of the director of the water supply get money

SCHEME/ How the family members of the director of the water supply get money

SCHEME/ How the family members of the director of the water supply get money

Elio Tare është djali i çifit Petrit Tare – Entela Prifti.

Kompania “B by DC” me aktivitetin e saj në Tiranë fillon shumë shpejt të marë pagesa të majme nga “Integrated Energy”, kompania e inceneratorit të Tiranës.

Sipas të dhënave zyrtare, kompania “B by DC”, ka pasur si aktivitet të saj “Bar-kafe, restorant, piceri, shërbime katering, evente, shërbime turizmi, veprimtari në fushën e hotelerisë. Kurse profesionale në fushën e gastronomisë dhe menaxhimit hotelier. Eksportimi dhe importimi i makinerive dhe pajisjeve gastronomike dhe hoteliere. Tregti e mallrave ushqimore dhe pijeve alkolike e joalkolike me shumicë e pakice, si brenda dhe jashtë vendit. Agjensi turistike”.

SCHEME/ How the family members of the director of the water supply get money
Entela Prifti

Nëna i shet djalit kompaninë dhe më pas kompanitë e Klodian Zotos, që kanë fituar miliona euro nga babai, fillojnë e marrin shërbimet e djalit.

Sipas të dhënave të siguruara nga CNA.al, nga tetori i vitit 2021 kompania e djalit të Petrit Tares, themeluar nga Entela Prifti, për një periudhë disa mujore ka marrë 73 millionë lekë nga inceneratori i Tiranës.

CNA.al po sjell një listë pagesash që “B by DC” ka marrë nëpërmjet bankës nga kompania e inceneratorit të Tiranës.

SCHEME/ How the family members of the director of the water supply get money

Firma e djalit të drejtorit që i ka dhënë miliona euro kompanive të Klodian Zotos, dhe ish-gjyqtares të shkarkuar ofron kurse gastronomie bar-restorant dhe paguhet me miliona nga kompania e Klodian Zotos regjistruar në Hollanë. (vijon)./ CNA.al

SCHEME/ How the family members of the director of the water supply get money

Lajmet e fundit nga