LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

After Lushnja, Fieri saw birth reports, the director: Don't deal with useless things!

2022-10-21 22:52:05, Denoncim CNA

After Lushnja, Fieri saw birth reports, the director: Don't deal with

On September 30 of this year, the investigative show "Stop" dealt with the problem of the lack of model reports in the Women's consultant in Lushnje, because it had not been brought to ISSH Fier.

After "Stop" solved the Lushnja problem, many citizens denounced the lack of these reports in Fier as well. A citizen says that she received her maternity leave in April 2022 and has not received the reports from July until today.

Denoncuesja: Jam një qytetare nga Fieri. Në muajin Prill 2021 kam marrë lejen e lindjes dhe nga muaji Prill deri në Korrik jam pajisur me lejen e lindjes, por nga Korriku e deri më sot, ne nuk kemi marrë më raporte sepse mungojnë. Kemi shkuar tek Konsultori i Gruas, atje na thonë që mungojnë, do të vijnë këtë javë, do të vijnë në fund të muajit, me shpresën se do të vijnë një ditë. Kanë kaluar 3 muaj që nuk kanë ardhur akoma.

Gazetarja: Për pasojë, ju keni 3 muaj që nuk e keni përfituar lejen e lindjes?

Denoncuesja: Po, prandaj ju drejtova emisionit tuaj që të gjej një zgjidhje.

Për këtë problematikë, “Stop” interesohet tek Qendra Shëndetsore nr. 2 Fier dhe Konsultori i Fëmijës. Atje thonë se nuk kanë patur raporte modelare, por me ngritjen e problemit nga ana e emisionit “Stop” ato erdhën për një vit.

Gazetarja: Më ka ardhur një ankesë nga nënat e reja që janë bërë me fëmijë. Nga Korriku e deri më sot, disa nëna më ankohen se nuk kanë tërhequr raportin e lejes së lindjes dhe për këtë arsye nuk ka marrë pagesën mujore, keni informacion?

Personeli mjekësor: Po, ka pasur mungesë.

Gazetarja: Ju kanë thëën arsyen pse ka pasur mumgesë apo…?

Personeli mjekësor: Ne bëjmë kërkesë në drejtorinë tonë. Arsyeja pastaj nuk është pjesa jonë. I kemi marrë tani, aktualisht kemi raporte, poi  shpërndajmë.

Gazetarja: T’i shikoj pak të lutem?

Personeli mjekësor: Ndryshe nga mjeku i familjes nuk e jep online.

Gazetarja: Keni një databazë të të gjithë nënave që kanë pasur këtë problematikë?

Personali mjekësor: Të gjitha nënat që kanë pasur mungesë Korriku dhe Gushti, ne kemi marrë kartelat dhe i kemi lajmëruar që të vijnë t’i marrin dhe aktualisht mund të jenë shumë pak nëna që nuk kanë ardhur që t’i marrin.

Gazetarja: Këtë bllokun këtu deri në çfarë periudhe e keni në gjendje?

Personeli mjekësor: 1-vjeçare normalisht kur bëjmë tërheqjen.

Në mungesë të drejtorit, Sekretarja e ISSH Fier thotë se nuk është personi kompetent për të sqaruar situatën.

Gazetarja: Para disa kohësh, “Stop” trajtoi rastin e mungesës së fletëve modelare Lushnje, raport lindjeje. Por çfarë ndodhi? Pasi u ngrit shqetësimi tek emisionin investigativ “Stop”, Fieri i solli disa flete Lushnjes dhe u zgjidh problem. Tani, duke qenë se ju si Fier i dhatë fleta Lushnjes, tani ngelët vetë pa fleta sepse kam ankesë.

Sekretarja: Unë nuk di të të them më shumë.

Gazetarja: Më thuaj një përgjegjës ose drejtorin.

Sekretarja: Do të përpiqem që të komunikoj pastaj. Mirupafshim.

Gazetarja: Duke qenë se nuk është drejtori, ti je sekretarja e drejtorit. E vure në dijeni?

Sekretarja: Po, e vura në dijeni.

Gazetarja: Do të flasë kush këtu?

Sekretarja: Janë vajzat lart dhe po presin. Unë nuk jam personi kompetent për të të sqaruar.

Sekretarja: Duhet të vinë ato poshtë ndoshta.

Gazetarja: Po më sill pra një person poshtë?

Sekretarja: Po nuk mund t’i detyroj unë se po më vë në pozitë.

“Stop” foli me Drejtorin e ISSH, Xhevit Bushaj, i cili nuk pranoi asnjë shkelje për mos pajisje me raporte modelare, gjë që përgënjeshtrohet nga punonjësit e Qendrës Shëndetsore.

Gazetarja: Pse kanë qenë në mungesë zotëri 2-3 muaj?

Drejtori ISSH-së Xhevit Bushaj: Nuk kanë qenë në mungesë asnjë ditë!

Drejtori ISSH-së Xhevit Bushaj: Kush ka pasur nevojë, ka ardhur e ka marrë. Më dëgjo tani! Kush ka ardhur, ka patur nevojë.

Gazetarja: O shoku drejtor, nuk jemi punonjësit e tu ne.

Drejtori ISSH-së Xhevit Bushaj: Shumë mirë! Edhe unë këtë po ju them.

Gazetarja: Nuk ke pse bërtet se je dhe titullar. Ke një qendër shëndetësore këtu tek 2-shi në Fier që nuk ishte e pajisur me modelar.

Drejtori ISSH-së Xhevit Bushaj: Në asnjë mënyrë! Ato ia fut kot ti, jo unë! Kush ka patur kërkesë, ka marrë.

Gazetarja: Tani më thuaj arsyen e mungesës.

Drejtori ISSH-së Xhevit Bushaj: Kemi gjendje në magazinë sa të duash. Shiko gjendjen në magazinë!

Gazetarja: Tani, mos më thuaj gjendjen e magazinës, shpërndaji ndonjëherë kur të kesh kohë. Vetëm ti ke të drejtë mor zotëri.

Drejtori ISSH-së Xhevit Bushaj: Ti fol si të duash.

ISS Director Xhevit Bushaj: Do not deal with useless things!

Journalist: These are useless things, huh? Sir, your salary goes to you month after month, but what does it matter to mothers...

ISS Director Xhevit Bushaj: It's happened to them too, don't worry!

Journalist: No, it hasn't passed./ tvklan.al

Lushnja without reports for maternity leave, they take it from Fieri

Lajmet e fundit nga