LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Unbelievable in Korça/ The price of wood is 85,000 lek per cubic meter

2022-10-17 16:10:00, Denoncim CNA

Unbelievable in Korça/ The price of wood is 85,000 lek per cubic meter

A stratospheric price, previously unimaginable, is reported by Korça in relation to wood.

Firewood for heating, in areas like Korça, is very necessary for the winter. The high price of energy, the imposed restrictions, have made the habit of heating with wood to be preserved in Korça. For many years, the price has been increasing, once 15 thousand old lek, today it has reached the historical record of 85 thousand lek per cubic meter.

Unbelievable in Korça/ The price of wood is 85,000 lek per cubic meter

Por problemi nuk qëndron vetëm te çmimi stratosferik, por edhe te mungesa e tyre. Pasi jo vetëm çmimi është trefishuar brenda vitit. Ka një mungesë të theksuar të lëndës drusore djegëse, për të furnizuar familjet në Korçë. Moti disi i ka favorizuar qytetarët, por çmimi vazhdon të jetë stratosferik, dhe ka një mungesë të madhë në dru. Në fakt, në disa zona rreth e rrotull qytetit, në Vithkuq, në Kolonjë etj., ka sasi të mëdha drush, por me sa duket, pengesat e bëra nga kryebashkiaku i Kolonjës, apo pengesat e tjera që vijnë nga bllokimi që bën policia, i furnizuesve me dru zjarri, ka sjellë një shtrenjtim të çmimit në treg, por dhe një problematikë të re sociale për qytetarët e Korçës.

Një problematikë sociale, pasi një familje që të nxjerrë dimrin në Korçë, nuk do të mundet kurrë pa 10 deri në 12 metër kub dru, pra do të duhen nga 850 mijë deri në 1 milion lekë të vjetër, për një familje me dy pensionistë, kjo është thuajse një çmenduri, sepse një pension prej 200 mijë lekësh të vjetër, çfarë do të bëjë më parë pensionisti: Do të blejë një metër dru? Do të blejë ilaçet? Do të paguajë dritat? Do të paguajë ujin? Apo do të ushqehet?

Shumë e rëndë është situata edhe për familjet të cilat punojnë, pra nuk janë në pension, sepse sikur me një pagë mesatare si ajo që deklaron vetë qeveria, sërish gati 10% apo deri 20% e saj, e do një metër kub dru, pa folur për kostot e tjera të energjisë, të ujit e të tjera.

Unbelievable in Korça/ The price of wood is 85,000 lek per cubic meter

The price of 85,000 lek per cubic meter in Korça is causing a big social problem in the city, while in the countries around Korça, the price is much lower, here we have in mind North Macedonia or Kosovo and we emphasize that the problem appears only in the city of Korça. Since in Dibër and Kukës and in other areas of the north, the prices are lower than in Korçë, this is also due to what we emphasized above, the blockage made to the distribution of wood by the Korçë district police, but and the abusive, arrogant and corrupt behavior of the mayor of Kolonja, which prevented this municipality from supplying fuel to Korca and the surrounding areas./ CNA.al

 

Lajmet e fundit nga