LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Reaches retirement age/ Misses two years of contributions

2022-10-14 23:10:37, Denoncim CNA
Reaches retirement age/ Misses two years of contributions
Leonora Karaj

Leonora Karaj is an elderly woman who has worked for 40 years at the "Qemal Stafa" school. When he reached retirement age, he found that he was missing 2 years of unused social security contributions.

This money should have been paid by the Education Directorate and Leonora has learned that she is not the only one with this problem.

“Tani dola në pension nuk jam kënaqur me atë pagë që më kanë dhënë. Edhe te Drejtoria Arsimore më kanë thënë që nuk je ti, janë shumë si puna jote që nuk janë hedhur sigurimet. Nuk e di, kemi vajtur tek ajo e Financës, ajo thotë që i kemi hedhur, por po përpunohet. Punëdhënësi im ka qenë Drejtoria Arsimore. Kam punuar 36 vite në “Qemal Stafa”. Si vite punë më thonë që ke 38, 38 e gjysmë, unë kam marrë 40 vite. Masa e pensionit është 208 mijë”, tha zonja.

Mungesa e këtyre kontributeve, e penalizon zonjën Karaj për llogaritjen e shumës së pensionit. 

“Të dalë një çikë më shumë se i thonë gjithë ato vite pune në punë shteti”, tha ajo.

Institucioni punëdhënës bën deklarimet në tatime, që pasqyrohen dhe në sigurime.

But the employee of the former Education Directorate misplaced the salary data, referring to the payroll and statements. Taxes have blocked these statements and the penalty is the citizen's./ tvklan.al

Lajmet e fundit nga