LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

The nurse opens a pharmacy inside the health center/ Sells free emergency medicine

2022-10-17 20:51:00, Denoncim CNA
The nurse opens a pharmacy inside the health center/ Sells free emergency
Illustrative photo

At the Stravaj village health center in Librazhd, one of the nurses sells medicine inside the health center.

In a room adapted as a pharmacy, medicines are also advertised for sale, which belong to the health center and should be given free of charge in case of emergency.

Fixi's associates, with a prescription issued by the center's doctor, go to the pharmacy room and buy one of the medicines described in the prescription. Since the nurse who has the medicine for sale was on leave, the medicine is sold by another nurse of the center.

Ndërkohë gazetarët e Fiksit shkojnë në këtë qendër shëndetësore për të marrë një përgjigje, por mjekja dhe infermierja gjenden në kafe, ndërkohë qendra ishte e mbyllur.

Pas pritjes disa minutëshe mjekja vjen dhe sqaron se ilaçet nuk i shesin, shpesh i falin, në fund vetëmbrohet duke thënë që infermieri që e ka është me leje, dhe se ajo nuk mund të përgjigjet për situatën.

Gazetarët hynë edhe në ambjentin ku shiteshin ilaçet. Prezencën e atyre që i përkisnin qendrës shëndetësorë në vitrinë për t’u shitur, mjekja e justifikoi me faktin se ajo i kishte harruar aty kur i kishte ardhur një pacient. ” Janë disa ilaçe të qendrës, por i kemi harruar aty” tregon mjekja.

As if these were not enough, for the video broadcast on Fiks Fare where this center appeared empty, without doctors and nurses, the latter blamed a colleague of theirs, a nurse in a village dependent on this center.

The doctor in front of the camera says that he already has a personal relationship with the nurse.

For this whole situation, the president of the Order of Pharmacists, Diana Toma, says that we are on the verge of a scandal. "Drugs are intended only for licensed pharmacies, and they can only be sold by a pharmacist, the others are all illegal forms," ??says Toma./tch

Lajmet e fundit nga