LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Why is Mirel Mertir's Stela Gugallja not arrested in Vienna?

2022-10-14 18:13:00, Editorial REDAKSIONALE

Why is Mirel Mertir's Stela Gugallja not arrested in Vienna?

Stela Gugallja, the co-habitant of Mirel Mërtiri, the mother of his children, has been declared internationally wanted by the Special Anticorruption Structure since January 2022.

Gugallja has been declared wanted in connection with the investigations for the Elbasan incinerator, in the capacity of the sole partner and administrator of the company "Albtek Energy" sh.pk

It has been 10 months since Gugallja was announced as an international search, and there is still no movement from SPAK, which trumpets that it is conducting major investigations.

Është bërë publik tashmë fakti që Stela Gugallja, e kërkuara e SPAK-ut për aferën e inceneratorëve, fshihet në kryeqytetin e Austrisë, në Vjenë.

Por, ajo çfarë është më e çuditshme dhe që mund të quhet skandal, është heshtja e mosreagimi i SPAK-ut, i cili po heton aferën më të madhe korruptive që ka ndodhur në Shqipëri ndonjëherë.

Nga njëra anë flasin për rezultate dhe nga ana tjetër ngrenë dyshime se po e sfumojnë dosjen e korrupsionit me inceneratorët, duke mos bërë asnjë hap për të prangosur të kërkuarit siç është Stela Gugallja.

Why is Mirel Mertir's Stela Gugallja not arrested in Vienna?

Për më tepër që vendndodhja e saj është publike. Kjo është përgjegjësi e drejtpërdrejtë e kreut të SPAK-ut, Arben Kraja, që mbyll sytë dhe fle para Stela Gugalles.

Deri pak kohë më parë, SPAK-u qartësonte rolin e Stela Gugalles në aferën korruptive të inceneratorëve, ndërsa sot hesht, duke kapërdirë dhe ato të dhëna dhe fakte që kanë dalë nga prokurorrët e SPAK-ut.

Roli i Stela Gugalles, sipas SPAK-ut

Why is Mirel Mertir's Stela Gugallja not arrested in Vienna?

Sipas SPAK-ut, Stela Gugallja dhe Klodian Zoto, si pronarë të 2 kompanive, kanë përdorur një skemë fiktive të kryerjes së pagesave, të realizuar nëpërmjet dy shoqërive tregtare respektive, për të mbuluar dhe për të fshehur natyrën e vërtetë të origjinës së paligjshme të shumave monetare, natyrën e vërtetë të transferimit dhe të zhvendosjes së tyre, të cilat në të vërtetë përbëjnë “përftim të parregullt”, si rrjedhim edhe produkt të veprës penale të korrupsionit.

Why is Mirel Mertir's Stela Gugallja not arrested in Vienna?

Lefter Koka, i vetmi i arrestuar aktualisht, sipas SPAK-ut, ka marrë përfitimet e parregullta monetare, në mënyrë të tërthortë, nëpërmjet krijimit të një skeme fiktive për kryerjen e punimeve në shoqërinë koncensionare, duke përdorur disa shoqëri tregtare të tjera të kontrolluara në mënyrë të tërthortë prej tij, të kontrolluara prej personave familjarë të tij, si dhe të kontrolluara prej subjekteve tregtare në zotërim të tij.

Marrja e përfitimeve është realizuar nëpërmjet skemës fiktive të kryerjes së punimeve dhe të kryerjes së pagesave, për të mbuluar dhe për të fshehur natyrën e vërtetë të origjinës së paligjshme të shumave monetare, natyrën e vërtetë të transferimit dhe të zhvendosjes së tyre, të cilat në të vërtetë përbëjnë “përftim të parregullt”, si rrjedhim edhe produkt të veprës penale të korrupsionit./ CNA.al

Lajmet e fundit nga