LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

The arrest of doctors, an ugly police spectacle!

2022-09-23 20:00:00, Editorial Lutfi Dervishi
The arrest of doctors, an ugly police spectacle!
Illustrative photo

Friday afternoon. When you think that the news of the day is the urgent approval by the ERE of the government's request to increase the price of energy for those who consume more than 800 kwh per month, suddenly you see a NETFLIX scene. Police in masks, police cars with sirens and the undercover agent handcuffing a doctor after offering him 20,000 ALL.

The doctor, or anyone, who is involved in bribery - let him face the moral, administrative and legal consequences of the act committed, but there are some questions about this mediatized action of the police.

How is it possible that we only have agents infiltrating hospitals?

Pse nuk kemi agjentë të infiltruar te trafiku drogës?

Pse nuk kemi agjentë të infiltuar te tenderat? Te kryeministria? Te ministritë? Te bashkitë? Pse vetëm në spitale? Spitalet janë vendi ku gëlon krimi i organizuar dhe korrupsioni? Spitalet janë vendi ku avullojnë fondet publike dhe ku përfundojnë milionat e trafikut të drogës dhe çdo trafiku tjetër?  Spitalet janë vendi i paligjshmërisë në këtë vend? Spitalet janë skenat e krimit të pazbardhura?

Angazhohen agjentë të infiltruar për ryshfet dhe jo për krimin e organizuar dhe korrupsionin! Kësaj i thonë të shkrepësh topin për të vrarë mushkonjën.

E sigurtë është që operacioni policor që ende nuk i dimë emrin e koduar (ndoshta e quajnë “peshku i madh”)  kushton shumë fish më shumë se “20 mijë lekëshi” që agjenti i infiltuar i ofroi mjekut. Por ajo që quhet ekonomi hetimi duket është një nocion i huaj jo vetëm për policinë, por edhe për prokurorinë dhe gjykatën që së bashku  bëjnë trinonimin perfekt të drejtësisë tuniziane: i fortë me të dobëtin dhe i dobët me të fortin.

Besimi i publikut te policia dhe te drejtësia nuk kthehet kur i vendos prangat mjekut, infermierit apo sanitares. Besimi kthehet kur shohin që merresh seriozisht me rastet e abuzimit të pushtetit dhe besimit të publikut.  Gjykuar nga disa veprime të policisë duket se e keqja më e madhe në këtë vend janë mjekët dhe infermierët (që nuk kanë ikur ende në Gjermani).

We admit that we are far from the level of countries where the police question the prime minister, but we should not go so far as to think that by fighting bribery in the white shirts, we will whiten the face of the country and improve the ranking in the table of countries corrupt.

To say that there are bribes in hospitals is like saying today is Friday, but to pretend that you will solve this problem with the police, with handcuffs and public lynching is like a person looking in the sea for a key lost on land.

At least the media should be careful not to reveal the identity of the doctor and not to show images of the "police triumph" in the trauma hospital./ CNA.al

Lajmet e fundit nga