LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Zbardhet dokumenti i Tatimeve për Irfan Hysenbelliun/ Nga vendimet gjyqësore te huadhënia

3 Mars 2023, 10:21, Aktualitet CNA

Zbardhet dokumenti i Tatimeve për Irfan Hysenbelliun/ Nga vendimet

Shoqëria "Albecorp" sh.p.k., në pronësi të Irfan Hysenbelliut, rezulton t’i ketë shkaktuar shtetit një dëm potencial prej 266 milionë lekësh, apo 2.5 milionë euro tatime të shmangura.

Informacioni është bërë publik, një ditë më parë nga Drejtoria e Tatimeve, të cilët e kanë vënë në dijeni Hysenbelliun me anë të shkresave.

Nga burime pranë zotit Irfan Hysenbelliu, CNA.al ka munduar të sigurojë një nga shkresat e Tatimeve dërguar Hysenbelliut.

Bëhet fjalë për shkresën Nr.2948, dt.24.02.2023 me objekt "Kërkesë për informacion dhe dokumentacion" drejtuar edhe z.Irfan Hysenbelliu, pronar me 100% të aksioneve të shoqërisë “Albecorp”, vënë në dispozicion nga burime pranë Hysenbelliut.

Pas lëshimit të këtij dokumenti, "News 24" dhe mediat e Irfanit kanë rifilluar sulmet ndaj tatimeve.

Më poshtë po sjellim shkresën të siguruar nga burime, pranë zotit Hysenbelliu, ku Tatimet i kërkojnë vënien në dispozicion të dokumenteve, që kanë lidhje me vendimet e gjykatës, me pasqyrat financiare, si dhe të dokumentacionit të detajuar mbi huadhëniet te shoqëri dhe individë si dhe transaksionet bankare të shoqërisë “Albecorp".

Shkresa e Tatimeve drejtuar Hysenbelliut

Administrata Tatimore për nevoja të verifikimeve në referim të neneve 23,60.62 dhe 105 të Ligjit Nr.9920, date 19/05/2008 "Për procedurat Tatimore në Republikën e Shqipërisë, të ndryshuar, në referim të VKM Nr.400, datë 22/0V2009 dhe në zbatim të referimit të ardhur nga institucione të tjera ligjzbatuese mbi subjektin "Albecorp" me NIPT, L161824112G, kërkon nga ana juaj të vihet në dispozicion dokumentacioni si më poshtë:

Zbardhet dokumenti i Tatimeve për Irfan Hysenbelliun/ Nga vendimet

Vendimet e gjykatës me Nr.3535 datë 17,032014 dhe Nr.2147 datë 03/112015 si dhe dokumentacionin shoqërues të këtyre vendimeve mbi të ardhurat e përfituara nga shoqëria “Albecorp“me NIPT, J6182411 2G në vIerën 605,991,973 lekë.

Bazuar nga sa më sipër kërkojmë pasqyrat financiare të detajuara të shoqërisë "Albecor” me NIPT J618241126 për periudhën 2016-2018 si dhe pagesat e Tatimit mbi fitimin dhe pagesat mbi dividentin e shpërndarë nga shoqëria nga viti 2016 e deri më sot.

Në vijim konstatohet fakti se të ardhurat e përfituara janë huazuar te shoqëri të tjera dhe individë.

Nga sa kemi përmendur kërkojmë të gjithë dokumentacionin e detajuar mbi huadhëniet te shoqëri dhe individë si dhe transaksionet bankare të shoqërisë “Albecorp" me NIPT J61824112G në të cilat të evidentohen huadhëniet e dhëna nga kjo shoqëri për kompani dhe individë./CNA.al

Lajmet e fundit nga