LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Ekskluzive- Zbulohet kontrata e shitjes së "Top Channel"

25 Mars 2023, 09:53, Aktualitet CNA
Ekskluzive- Zbulohet kontrata e shitjes së "Top Channel"
Foto ilustruese

CNA zbuloi dy ditë më parë dokumentet ekskluzive për shitjen e televizionit të "Top Channel".

Bëhej fjalë për një procedurë shitjeje të miratuar nga aksionerët, çuar në Belize, vend i njohur si një nga parajsat fiskale.

Dokumenti i parë është një vendim i aksionerëve i datës 14 janar, i firmosur nga e gjithë familja Hoxha. Konkretisht për shitjen e televizionit kanë rënë dakord dhe kanë firmosur Vjollca Hoxha, Lorela Hoxha, Sara Hoxha, Itan Hoxha dhe Redia Hoxha.

Ekskluzive- Zbulohet kontrata e shitjes së "Top Channel"

Ekskluzive- Zbulohet kontrata e shitjes së "Top Channel"

Ekskluzive- Zbulohet kontrata e shitjes së "Top Channel"

Ekskluzive- Zbulohet kontrata e shitjes së "Top Channel"

CNA zbuloi dokumente të tjera të rëndësishme për vendimin e asamblesë ortake të 14 janarit dhe miratimin e shitjes nga blerësit.

CNA sjell sot për herë të parë kontratën e shitjes së televiziont "Top Channel", e cila tregon se shitësit janë Vjollca Hoxha, Lorela hoxha, Sara Hoxha, Redia Hoxha dhe Itan Hoxha.

Ekskluzive- Zbulohet kontrata e shitjes së "Top Channel"

Ndërsa blerësi është "Western Media Conglomerate Ltd", një kompani e themeluar në ishullin e Nevisit, Federata e Shën Kristoforit dhe Nevisit me seli të regjistruar në Hamilton Development , Unit B, Charlestown, Nevis, West Indies, e përfaqësuar nga Leoneli Gonzalez, e referuar si blerësi.

Ekskluzive- Zbulohet kontrata e shitjes së "Top Channel"

Sipas kontratës, qëllimi i kësaj marrëveshje është të rregullojë shitjen dhe blerjen e aksioneve dhe rregullimin e detyrimeve të palëve në cilësinë e tyre të shitësve dhe blerësit.

Dokumenti është i përbërë nga 10 faqe, është me firmat e aksionerëve dhe blerësit në çdo faqe, i shkruar në gjuhën shqipe dhe angleze.

Shitja e këtij televizioni është bërë gjatë momentit ku ndaj aksioneve ka qenë duke u zhvilluar një proces në Gjykatën e Lartë në datën 14 janar 2023 në të njëjtën datë kur është marrë vendimi nga aksionerët dhe është bërë aprovimi nga blerësit.

Ekskluzive- Zbulohet kontrata e shitjes së "Top Channel"

Vlera e shitjes është vetëm 9 milionë euro, ashtu siç shkruhet edhe në kontratë. Një vlerë shumë e ulët në lidhje me atë që vlen një televizion si "Top Channel".

Ekskluzive- Zbulohet kontrata e shitjes së "Top Channel"

Dokumentet zyrtarisht që ka publikuar CNA, janë çuar në QKB, por kontrata nuk është regjistruar dhe nuk figuron që të ketë ndryshime përfundimtare të pronësisë./ CNA.al

Ekskluzive- Zbulohet kontrata e shitjes së "Top Channel"

 

Lajmet e fundit nga