LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

“Shkelje flagrante me rreziqe”/ Paralajmërimi nga diplomati rus, reagon Rama: Ndalini luftën! Mos më provokoni

20 Shtator 2023, 17:29, Aktualitet CNA

“Shkelje flagrante me rreziqe”/ Paralajmërimi nga diplomati

Debate të nxehta mes Ramës dhe dipomatit i federatës ruse në OKB.

Shkak është bërë dhënia e fjalës presidentit të Ukrainës. Përfaqësuesi rust ha se është një shkelje e praktikës së OKB dhe se “Shkelja e kësaj praktike është e mbushur me rreziqe”.

Rama tha se shkelja këtu ka të bëjë me faktin që Zelensky do të flasë përpara anëtarëve të këshillit ka një zgjidhje

Pjesë nga debate:

 

“Ne nuk besojmë që argumentët që paraqitët janë bindëse. Duhet të na shpjegoni pse I është dhënë përparësi Presidentit të Ukrainës. Kur diskutuam Somalinë, ai ishte i vetmi president që ishte I pranishëm. Doja t’ju paralajmëroja se nëse miratoni vendime duke i rënë çekicit qeveria shqiptare do të përballet me një pratikë të shkeljes së rregullave ligjore. Këtu ka një shkelje vërtet flagrante, pasi fluturimi dhe qenia këtu e Zelenskyt shohet si një privilegj. Shkelja e kësaj praktike është e mbushur me rreziqe. Kjo e sotmja do të jetë një spektakël. Ne nuk kundërshtojmë pjesëmarrjen e Ukrainës por duhet bërë në përputhje me rregullat.”< tha përfaqësuesi I delegacionit të Federatës Ruse. Presidenca shqiptare ka vensour qëndrimet bjektive. Për fat të keq Shqipëria nuk ka mundur ta menaxhojë si duhet.”, tha përfaqësuesi nga delegacioni I Federatës Ruse.

“Shkelja këtu ka të bëjë me faktin që Zelensky do të flasë përpara anëtarëve të këshillit ka një zgjidhje. Ju ndaloni luftën dhe presidenti Zelensky nuk do të mbajë fjalën. Ajo që do të dëgjojmë vjen nga diçka që keni bërë ju.”,  tha Rama

“Dua t’ju tërheq vëmendjen se po flisni si president I Këshillit të Sigurimit dhe jo si përfaqësues i Shqipërisë.”, tha diplomati rus.

“Nëse nuk doni t’ju përgjigjem në cilësinë e kryeministrit shqiptar mos më provokoni.”, tha Rama

 

 

Lajmet e fundit nga