LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Big media cannot hide corruption

2023-08-01 21:06:00, Editorial CNA

Big media cannot hide corruption

The affair of the incinerators in Albania is the case where we can say that the major media or the main media in the country, those that serve the government, no matter how hard they try, no matter how much they stop the truth from coming out, no matter how much they become part of the propaganda, are failed when it comes to affairs, corruption and big scandals that cannot be stopped by a big television.

There is Top Channel, there is Report TV, there are several dozen portals, journalists, who were paid by the incinerator of Tirana, were paid by Mirel Mërtiri and Klodian Zoto, were paid by the people of the incinerators.

Why? They were paid for the media not to talk, they were paid to show how good the incinerators are, that is, to support fiscal evasion, to support the lack of incineration, the lack of implementation of the contract and to attack and intimidate journalists.

Every journalist who wrote against the incinerators, a media criminal, began to treat them as people who were paid by Tigri, as people who were paid by Monika and others like that.

In fact, the Tiger has taken the mountains and others in a row after him. Maybe opening the file today is just opening the lid, change will come on the way.

Top Channel tried, shamefully with partnerships with payments of millions of euros, taken in direct partnership with Mirel Mërtir and Klodian Zoto, with the main people and with the brains of the incinerators and I told us the good one was the incinerator. There have been broadcasts of attacks and accusations against SPAK prosecutors, when in fact the truth was quite different from what Top Channel said.

Report Tv played the same role. A few months ago when the Fier incinerator file was opened it told us that the Fier incinerator was working, it was in excellent condition, great, the investment of the century.

In fact, there are still several million euros of investment missing and the incinerator is out of order.

Farudin Arapi officially showed us this with a letter of his before he retired.

We go further to the journalists and portals paid by the incinerators, who are already on the SPAK list, not simply because they received some money as advertising, as Karlo Bolino considers them, but because they received money to divert the investigations, they took money to blackmail the prosecutors, they took money to threaten the prosecutors, they took money to threaten the media, they took money to hide the truth, they took money to keep people silent and this was done by the big media, the media that are considered important.

They were on the payroll and you bought the silence of News24, Fax News and many other media. Portals were paid that told us that the incinerators were a success story, but in fact we got a big corruption affair for which even the prime minister himself is probably now ashamed because he can't say that he didn't know anything and they had put the ball in the saddle.

Tigri, Damiani, Lali or someone else, whoever was part of the scheme that misused Edi Rama for the incinerator affair

Could Mireli and Klodi or Stela lie to our prime minister? Because the last one went and told us how good the incinerator of Elbasan or Fier was. They advertised the investment in Tirana in a big way, they told us that it was a Dutch company, it was "Paul Wurth" who had just stayed for the papers.

E pra, ka një të vërtetë të madhe në historinë e inceneratorëve, ka një të vërtetë të madhe në historinë e medias shqiptare, që kjo aferë dhe ky skandal na tregoi se mediat e mëdha nuk i fshehin dot skandalet dhe korrupsionin e madh sado që të blihen dhe paguhen nga i pari tek i fundit.

Koha zbardh gjithçka,koha tregon të vërtetën.

Inatet kush je ti, kush jam unë, kush është ky gazetar apo kush është ai gazetar janë histori koti.

E vërteta është kush ka marrë para, është në dosjen e SPAK dhe ajo që po bëjnë sot mediat e qeverisë dhe mediat e paguara nga Mirel Mërtiri, është që të thonë se sekuestrimi i kompanisë, me kë e bëri bashkëpunimin, a është zbatuar ligji, si është zbatuar ligji, tani bashkia është klient, klienti do të vazhdojë të paguajë, administri i mbetjeve do ngelet e të tjera si këto.

Por nuk mund të mbyllet historia e inceneratorëve me kaq dhe me këto fjalë të bukura. Duhet të shkohet deri në fund, për të gjithë personat që janë paguar në të bardhë e në të zezë, edhe ata që janë vënë tashmë në shërbim të inceneratorëve dhe vullnetarisht, apo ata që telefonin gazetarë për t’i blerë për llogari të inceneratorëve, apo të tjerë që kanë shkruar kundër prokurorëve, kanë kanë përgatitur emisone me pagesë për të shkatërruar provat dhe  të vërtetën e aferës së inceneratorëve në Shqipëri.

Prandaj jemi përballë të vërtetës që hap pas hapi dhe ditë pas dite po zbardhet.

Now, we simply need to wait for SPAK to go to the end as it has started the investigations for the incinerators, to calm down all those who have caught fire like matches, as they think that with writings, with insults , with slander, blackmail and threats they can escape.

 But this is not going to happen. Truth cannot be two, truth is simple and only one. Let's leave it to the institutions of new justice and the great reform in justice that our prime minister has advertised so much.

We expect him to strike with a sword in all political subs without any problem, but after the Tirana incinerator we learn something else beyond our 30-year political history. How the Albanian media was incriminated, corrupted and misled, for a bunch of stinking euros given to them by a bunch of corrupt individuals.

13:57 Editorial

SPAK FOREVER!

SPAK-u ka goditur sot një nga grupet më të fuqishme krimin...

13:14 Editorial

Tiger reporters!

The strategy ordered and implemented from Vienna by th...

17:15 Editorial Ardi Stefa

Urat...

Kur pret ura pa ndonjë arsye të veçantë, ndonjëherë bie në...

Lajmet e fundit nga