LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Note/ Three perspectives on the appointment of Taulant Balla as Minister of the Interior

2023-07-09 16:34:00, Editorial Elvi FUNDO
Note/ Three perspectives on the appointment of Taulant Balla as Minister of the
Taulant Balla

Taulant Balla was appointed Minister of the Interior by Prime Minister Rama and there are not expected to be any surprises from the President of the Republic, Bajram Begaj, who tomorrow is expected to sign the decree to make Balla the main man at the top of the order in Albania.

In fact, the Ministry of the Interior is a super-ministry that is given to Taulant Balla and for this there were many reactions such as "Toyota Yaris, Rrajat, Fushë-Kruja, the gangs of Elbasan, links with crime" were all the accusations of the opposition until the fact that Taulant Balla was simply and only an instrument of Rama, a tool of his, and the like.

How to read the appointment of Taulant Balla in some aspects.

First, the appointment of Taulant Balla comes after his great contribution to politics since the time when Fatos Nano was prime minister, as part of his cabinet.

Then he is one of the only socialists with quite strong contributions in the opposition of the renaissance, which has been in power for 10 years, perhaps the only exponent of it, who had not taken an important post, was Taulant Balla.

The political contribution is great and no one can say that he did not politically deserve the position of the Minister of the Interior, what the opposition wants is another matter.

Secondly, the appointment of Taulant Balla comes at a moment when the SP has just won the local elections and there are many rumors that there may be a pair of early elections self-provoked by Rama, that is, by the acting prime minister, who already an opposition in three poles, where one pole is led by Berisha with Meta, one pole is Lulzim Basha and one pole is Dash Shehi with Astrit Patoz, it will be easier by attacking perhaps a constitutional majority.

Reading the local elections shows that the opposition is calling the shots and a pair of early, quick elections would find the opposition divided, fragmented and impossible to win.

Pra, qenia e Taulant Ballës në krye të Ministrisë së Brendshme, një emërim politik i fortë mjaft solid të socialistëve për të menaxhuar zgjedhjet dhe në çdo rast largimi i Ballës më pas nuk do të ishte asnjë problem.

Së treti, mund të shihet si një emërim i përkohshëm i Taulant Ballës.

Note/ Three perspectives on the appointment of Taulant Balla as Minister of the

Ai ishte një post i synuar prej këtij të fundit. Politikisht ishte i vetmi eksponent i lartë i socialistëve që nuk kishte marrë asnjë detyrë të rëndësishme në qeveri dhe ndoshta kishte ardhur koha që Edi Rama me një gur të vriste dy zogj.

Fillimisht, eliminonte Taulant Ballën pas shumë vitesh në krye të grupit parlamentar dhe rifreskonte drejtimin e tij, dhe tjetra, emëron Taulant Ballën në krye të Ministrisë së Brendshme për një periudhë të caktuar dhe në rast se nuk ka zgjedhje të parakohshme, dhe për një vit ai mund ta mbajë ministrin e tij ose për më shumë dhe përpara zgjedhjeve në rast se ato zhvillohen normalisht në vitin 2025 ai do të vendosë ministër më të butë siç ishte Çuçi, i cili në fakt asnjëherë nuk u kontestua për problemet me proceset zgjedhore dhe në mënyrë të veçantë edhe policia, e cila nuk ka pasur akuza nga opozita.

Këto janë tri aspektet që lexohet emërimi i Taulant Ballës përtej asaj që thotë opozita. Së pari, një shpërblim për një njeri politik, një shpërblim i përkohshëm. Së dyti, një palë zgjedhje të mundshme apo përgatitja e tyre, dhe së treti, vënia e Taulant Ballës lexohet si kontributi i fundit i tij për të liruar grupin parlamentar dhe për të përdorur politikisht për një periudhë të caktuar kohe./ CNA

 

17:15 Editorial Ardi Stefa

Urat...

Kur pret ura pa ndonjë arsye të veçantë, ndonjëherë bie në...

Lajmet e fundit nga