LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Zbulohet dokumenti/ Si u shkarkua pa prova gjyqtari i Gjykatës së Lartë

16 Nëntor 2022, 14:02, Aktualitet CNA

Zbulohet dokumenti/ Si u shkarkua pa prova gjyqtari i Gjykatës së

Nga hakërimi i e-maileve të ish shefit të SHISH, Helidon Bendo është publikuar një dokumet që tregon letrën e drejtuar kryeministrit Edi Rama dhe Helidon Bendos nga KPK-ja.

Tek letra përmendet rasti i shkarkimit të gjyqtarit të Gjykatës së Lartë, Shkëlzen Selimi, i cili nga sa kuptohet edhe nga konteksti i letrës, është shkarkuar pa prova se ka kontakte të papërshtatshme.

“…nëse u referohemi tre rasteve të ndryshme, çështja Selimi, Toska dhe Broci, raportet nga DSIK kanë ardhur të ndryshme, bindja e komisionit është disi e ndryshme nga konkluzionet e nxjerra nga raportet. A mundet Komisioni të veprojë në padijeni totale të informacionit, që ka shërbyer për përgatitjen e këtij raporti? A mundet komisioni t’i kalojë barrën e provës subjektit të rivlerësimit për një konkluzion, të cilin as ai vetë nuk ka mundur ta vlerësojë dhe të krijojë bindjen e brendshme mbi këtë çështje? Një vendim i tillë do të ishte lehtësisht i kontestueshëm nga çdo gjykatë më e lartë dhe do të binte ndesh me parimin e një procesi të rregullt ligjor”.

Genta Tafa i kërkon Ramës dhe Bendos të ndërhyjnë, duke premtuar se informacionet sekrete do të ruhen si të tilla. 

“Lutemi të merrni në konsideratë kërkesën tonë të vazhdueshme që shërbimet inteligjente të mundësojnë dhënien e informacioneve sekretë që ata disponojnë, me garancinë e plotë të ruajtjes së sekretit nga ana jonë. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit mendon se suksesi i këtij procesi duhet të jetë i lidhur me bashkëpunimin nga të gjitha organet shtetërore, të cilat duhet të na vënë në dispozicion informacionet që ato disponojnë, pa dyzime apo kufizime”./ CNA.al

Zbulohet dokumenti/ Si u shkarkua pa prova gjyqtari i Gjykatës së

Zbulohet dokumenti/ Si u shkarkua pa prova gjyqtari i Gjykatës së

Zbulohet dokumenti/ Si u shkarkua pa prova gjyqtari i Gjykatës së

 

Lajmet e fundit nga