LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Taksa për mjedisin/ Mbi 380 milionë euro paguan shqiptarët në një vit

16 Korrik 2022, 08:31, Sociale CNA

Taksa për mjedisin/ Mbi 380 milionë euro paguan shqiptarët

Në 2021-shin, të ardhurat nga taksat mjedisore arritën në vlerën e rreth 47 miliardë lekëve, duke pësuar një rënie prej 12,64%, krahasuar me vitin 2019.

Sipas INSTAT, nga struktura e të ardhurave të taksave mjedisore për vitin 2020, taksat e energjisë zënë pjesën më të madhe të të ardhurave me 83,02 %, pasuar nga taksat e transportit 11,69 %, taksat e ndotjes me 5,17 % dhe taksat e burimeve natyrore me 0,12 %, shkruan CNA.al.

Taksa për mjedisin/ Mbi 380 milionë euro paguan shqiptarët

Taksa për mjedisin/ Mbi 380 milionë euro paguan shqiptarët

Gjatë vitit 2020, të ardhurat nga taksat e energjisë kanë pësuar rënie prej 14,22 %, ndërkohë që të ardhurat nga taksat e burimeve natyrore kanë rënë me 8,32 %.

Gjatë së njëjtës periudhë, të ardhurat nga taksat e ndotjes gjithashtu kanë pësuar rënie me 8,06 %, ndërsa të ardhurat nga taksat e transportit kanë rënie prej 1,99 % .

Taksa për mjedisin/ Mbi 380 milionë euro paguan shqiptarët

Në 2020, pesha e të ardhurave nga taksat mjedisore ndaj Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB) është 2,84 %, duke pësuar një rënie me 0,32 pikë përqindje, krahasuar me vitin 2019.

Të ardhurat nga taksat mjedisore, në vitin 2020, përbëjnë 11,71 % të të ardhurave tatimore gjithsej dhe kontributeve shoqërore duke pësuar një rënie me 0,83 pikë përqindje, krahasuar me 2019./CNA.al

Taksa për mjedisin/ Mbi 380 milionë euro paguan shqiptarët

Lajmet e fundit nga