Kush është qarku me numrin më të lartë të vdekjeve gjatë 2021

3 Qershor 2022, 16:43, Sociale CNA
Kush është qarku me numrin më të lartë të vdekjeve
Foto ilustruese

Shqipëria ka regjistruar gjatë vitit 2021, 30 507 vdekje në total, ku peshën më të madhe e zënë “shkaqet natyrale” me 97,3 % të vdekjeve gjithsej.

Në krahasim me vitin 2020, i cili gjithashtu ishte një vit pandemik, ka pasur rreth 10% më shumë të vdekur sipas të dhënave të INSTAT.

Sëmundjet kryesore që u kanë marrë jetën shqiptarëve janë sëmundje të qarkullimit të gjakut, sëmundje të zemrës dhe sëmundje të enëve të trurit.

Në krahasim me numrin e vdekjeve për 100 mijë banorë, qarku me numrin më të lartë të vdekjeve e ka Gjirokastra.

Ndikim duket se ka pasur sëmundja e tumoreve e cila është e përhapur më shumë se në çdo qark tjetër të vendit.

E kundërta ndodh me Kukësit, që ka numrin më të ulët në rang kombëtar.

Mes numrin total të vdekjeve janë 228 foshnje nën 1 vjeç./euronews 

Kush është qarku me numrin më të lartë të vdekjeve

Lajmet e fundit nga