LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

KAS gjobit PS-në dhe 10 parti politike/ Tejkaluan kufirin e shpenzimeve në zgjedhjet e 25 prillit

25 Janar 2023, 21:16, Politikë CNA

KAS gjobit PS-në dhe 10 parti politike/ Tejkaluan kufirin e shpenzimeve

KQS ka vendosur gjoba për 11 parti politike dhe kandidatë. Vendimi vjen pas propozimit të dhënë nga Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve në datën 7 dhjetor 2022.

Masat administrative (gjobat) vijnë pasi partitë tejkaluan kufirin maksimal të shpenzimeve në fushatën elektorale për zgjedhjet e 25 prillit

Ndër to, KAS ka gjobitur me 5 milionë lekë Partinë Socialiste në pushtet për tejkalim të kufirit maksimal të shpenzimeve, ndërsa partitë e tjera u penalizuan për mungesën e dokumentacionit justifikues me shpenzimet e kandidatëve gjatë fushatës.

KAS vendosi:

Pranimin e pjesshëm të kërkesës së Komisionerit për vendosjen e sanksioneve administrative ndaj subjekteve zgjedhore dhe kandidatëve për shkelje lidhur me raportimin financiar.

Vendosjen e sanksionit administrativ në masën 500.000 (pesëqind mijë) lekë, sipas nenit 173, pika 3, të ligjit 10019, datë 29.12.2008 “Kodi Zgjedhor i Republikës së Shqipërisë”, i ndryshuar” për subjektet zgjedhore:

Partia Socialiste;

Partia Demokratike;

Lëvizja për Zhvillim Kombëtar;

Lëvizja e Legalitetit;

Bashkimi Popullor i Pensionistëve Shqiptarë;

Nisma Thurje;

Bindja Demokratike;

Partia Socialdemokrate;

Balli Kombëtar;

Balli Kombëtar Demokrat.

Vendosjen e sanksionit administrativ në masën 500.000 (pesëqind mijë) lekë, sipas nenit 173, pika 3 dhe në zbatim të pikës 4, të nenit 90 të ligjit 10019, datë 29.12.2008 “Kodi Zgjedhor i Republikës së Shqipërisë”, i ndryshuar” për kandidatin e subjektit zgjedhor PD-Aleanca për Ndryshim, z. Lodovik Hasani

Vendosjen e sanksionit administrativ në masën 100.000 (njëqind mijë) lekë, sipas nenit 173, pika 1, të ligjit 10019, datë 29.12.2008 “Kodi Zgjedhor i Republikës së Shqipërisë”, i ndryshuar” për subjektet zgjedhore:

-Partia Demokristiane e Shqipërisë;

-Lëvizja për Zhvillim Kombëtar

Vendosjen e sanksionit administrativ në masën 100.000 (njëqind mijë) lekë, sipas nenit 173, pika 8, të ligjit 10019, datë 29.12.2008 “Kodi Zgjedhor i Republikës së Shqipërisë”, i ndryshuar” për subjektin zgjedhor Partia Demokratike.

Vendosjen e sanksionit administrativ në masën 5.000.000 (pesë milion) lekë, sipas nenit 173, pika 9, të ligjit 10019, datë 29.12.2008 “Kodi Zgjedhor i Republikës së Shqipërisë”, i ndryshuar” për subjektin zgjedhor Partia Socialiste e Shqipërisë.

Vendosjen e sanksionit administrativ në masën 195.000 (njëqind e nëntëdhjetë e pesë mijë) lekë, sipas nenit 173, pika 5, të ligjit 10019, datë 29.12.2008 “Kodi Zgjedhor i Republikës së Shqipërisë”, i ndryshuar” për kandidatin e subjektit zgjedhor “Lëvizja e Re”, z. Fitimtar Lala.

Rrëzimin e kërkesës së Komisionerit dhe pushimin e procedimit administrativ për subjektin zgjedhor Partia Republikane.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë dhe publikohet në faqen zyrtare të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve.

Kundër këtij vendimi mund t? b?het ankim n? Kolegjin Zgjedhor pranë Gjykatës së Apelit Administrativ, Tiranë brenda 30 ditëve nga shpallja e tij./ CNA.al

Lajmet e fundit nga