LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Nëse shpjegimi i Sefës është i vërtetë, juristët Alibeaj-Bardhi qenkan idiotë

17 Janar 2023, 10:43, Politikë CNA

Nëse shpjegimi i Sefës është i vërtetë,

Sot Indrit Sefa doli dhe deklaroi që PD-ja tërhiqet nga ankimimi për regjistrimin e ndryshimeve në Statut të miratuara nga Këshilli Kombëtar i Lulit. E mbani mend atë Këshillin ku Grida thërriste "na prij Lulzim Basha"?

Për atë Këshill bëhet fjalë!

Pas muajsh të tërë sorollatjesh, sot juristi i PD-së nuk u sëmur. Shkoi në gjykatë që të kërkojë pushimin e çështjes dhe heqjen dorë nga padia.

Por arsyet që rreshtoi Sefa janë shumë domethënëse.

Sefa tha se tërheqja bëhej meqë:

- ky proces ishte i një natyre procedurale;

- ky proces mund t'i jepte argumente kundër Gjykatës së Apelit për të shqyrtuar në themel çështjen kryesore për vendimmarrjen e gjyqtarit Xhukri.

- ankimi ishte i marsit, dhe nuk kishte lidhje me ankimin e zotit Xhukri;

- duhet të lejonin Gjykatën e Apelit që të gjykojë në themel pretendimet,

- tërheqja i heq argumente Apelit që Apeli të marrë vendim në kohë sa më të shkurtër.

Padia idiote e Alibeajt paska qenë e një natyre procedurale d.m.th. mund të zgjidhej si pjesë e gjyqit kryesor. Idiotët e paskan depozituar si padi më vete.

Padia mund të dëmtonte shqyrtimin e gjyqit kryesor ose vendimi për të mund të ofronte argumente që dëmtonin gjyqin kryesor dhe idiotët e kuptuan vetëm tani pas 1 viti, ose dikush arriti t'ua shpjegojë.

Padia praktikisht pengonte shqyrtimin e çështjes së themelit dhe idiotët nuk kishin kuptuar as pse e shkruajtën, as pse e depozituan e as pse sëmureshin sa herë vinte dita e shqyrtimit.

D.m.th. Luli Basha dhe Enkeled Alibej dhe Gaz Bardhin që punon shumë, tre juristët e shquar me kapicën e ankimimeve që kishin depozituar, praktikisht kishin futur në ngërç hallin për të cilin kishin shkuar në Gjykatë.

Sefa e pranon në fjalën e tij kur thotë se "tërheqja nga ankimi mund t’i shërbejë zgjidhjes së ngërçit juridik ku ndodhet PD".

Pra me ankimimin per statutin, vetë Juristët e PD (Sefa përfshirë) kishin futur në ngërç dhe pengonin gjyqin e famshëm të Vulës. Këtë e pranon vetë Sefa kur thotë se "tashmë nuk ka asnjë lloj pengese të shqyrtojë çështjen Zhukri".

Turra e juristëve të PD-së, që paskan mbushur gjykatën me turrën e ankimimeve, tani paska kuptuar që janë një turrë idiotësh?

Është normale që këta "juristë" rrinë ngjitur pas bishtit të vulës se me këtë "jurisprudencë shkencore" këta zhysin çdo hallexhi që mund t'u drejtohet për ndihme juridike. Në vend të një padie i shkruajnë 7 padi, pastaj ia depozitojnë në gjykatë dhe hallexhiu vdes te dera e gjykatës.

Me pak fjalë, kjo historia e seancave të gjyqeve të PD-së doli që Enkelejdi mbushte fletët me tekste dhe turra e idiotëve nisej e i depozitonte në Gjykatë si ankimime.

Me fletët që shkruante Enkeledi keta ankimuan zgjedhjet në KQZ, por kur Enkeledi mori drejtimin e komisionit hetimor, nuk kuptoi gjë nga letrat që kishte shkruar dhe e la fare atë muhabet.

Nëse nuk është idiot, ka nevojë për mjekë më të specializuar sesa thjesht një mjek për idiotë.

Luli Basha me fletët që i shkruan Enkeledi do të marrë Vulën që pastaj të drejtojë PD-në dhe gjithë Shqipërinë!

Nëse shpjegimi i Sefës është i vërtetë,

Nëse nuk e besoni lexoni se çfarë deklaroi Indrit Sefa sot:

“Dua t’ju njoftojë se PD ka hequr dorë nga ankimi i paraqitur për njohjen e pasqyrimit të ndryshimit e statutit të 17 korrikut dhe 18 dhjetorit, për faktin e vetëm se ky proces është i një natyre procedurale dhe nuk duam t’i japim argumente Gjykatës së Apelit për të shqyrtuar në themel çështjen kryesore për takimin për vendimmarrjen e gjyqtarit Xhukri. Ankimi është bërë që në mars, dhe nuk ka lidhje me ankimin e zotit Xhukri.

Ky është një hap i mirë që Gjykata e Apelit të gjykojë në themel të gjitha pretendimet tona, besojmë se do t’i heqë argumente Apelit dhe të marrë vendim në kohë sa më të shkurtër, para zgjedhjeve të 14 majit.

Në pretendojnë se të gjitha çështjet e paraqitura qëndrojnë dhe mund të bëhen pengesë për aktivitetin e PD, por tërheqja nga ankimi mund t’i shërbejë zgjidhjes së ngërçit juridik ku ndodhet PD.

Për sa më lart i bëjmë thirrje gjykatës se tashmë nuk ka asnjë lloj pengese të shqyrtojë çështjen Zhukri”.

Lajmet e fundit nga