LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

He started work with 924 thousand ALL, went to vetting with 13.4 million ALL / How prosecutor Etien Kapo increased his wealth

2022-09-18 13:15:00, Vetingu CNA

He started work with 924 thousand ALL, went to vetting with 13.4 million ALL /

The High Prosecution Council has one member less, after the dismissal of Ludovik Doda from Vetting.

The Prosecutor of the Court of Appeal of Durrës, Etien Kapo, is one of the candidates to replace Doda.

We remind you that Kapo passed the vetting even though he was given a disciplinary measure.

Also, the prosecutor Etien Kapo is in 2016 by the Minister of the Interior at that time, Saimir Tahiri, because he had released a person arrested with war ammunition.

Prokurori Kapo me një CV të tillë profesionale, me masë displinore apo pjesë e listës së zezë të drejtësisë, siç e quante Saimir Tahiri më herët, ka edhe një pasuri që kap miliona lekë patundshmëri.

Si ka ndryshuar pasuria e prokurorit në vite

He started work with 924 thousand ALL, went to vetting with 13.4 million ALL /

Prokurori Etien Kapo, fillimisht, pra në vitin 2003,  deklaron  një tokë, arë me sipërfaqe 970 m2, një Volsvagen, 4 900 000 lekë dhe një depozitë bankare 4 000 dollarë.

Pasuria e tij është shtuar në vitin 2007 me një apartament me sipërfaqe ndërtimi 147.52 m2 dhe  me vlerë 85 764 euro.

Po në të njëjtin vit, bashkëshortja  që punonte si oficere e Policisë Gjyqësore në Prokurorinë për Krime të rënda dhe pedagoge në dy universitete private ka  blerë një automjet  Opel, 4 500 euro.

Dy vite më pas, prokurori Etien Kapo Subje ka blerë një automjet që kushtonte 15 000 euro.

Ndërsa dy fëmijëve të tij, prokurori thotë se u ka hapur llogari babai i bashkëshortes si dhuratë në shumat 1 000 euro dhe 500 euro.

Në vitin 2016, subjekti deklaron një kredi bankare në vlerën 3,250,000 lekë të marrë nga babai.

Sipas përllogaritjeve të Open Spending Albania, në deklarimin për të herë të parë në vitin 2003, prokurori Etien Kapo deklaronte pasuri me vlerë rreth 924 mijë lekë, ndërsa në fund të vitit 2018, pasuria familjare kap vlerën e 13.4 milionë lekëve.

Kapo deklaron familjarisht pasuri të paluajtshme me vlerë 10.4 milionë lekë, automjete me vlerë 2 milion lekë, kursime në cash prej 800 mijë lekësh si dhe likujditete bankare prej 141 mijë lekësh.

The family income for the reporting period is 27.4 million ALL, of which 60% comes from the subject's income from salary and almost 40% from the income of family members./CNA.al

Lajmet e fundit nga