LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Fatmir Xhafaj, the father of the reform or the mother who did not know what she was sowing

2024-01-27 09:38:00, Editorial CNA
Fatmir Xhafaj, the father of the reform or the mother who did not know what she
Fatmir Xhafaj

The staff of the Parliament of Albania has been stunned by the information of the corridors for an expected structural reform and re-description of functions.

Nikolla, Çuçi, Bushka, Klosi, Shalsi and some others claimed that the Prime Minister was very dissatisfied with the functioning of the Parliament and that according to them the fault for this belonged to the technical staff.

Fatmir Xhafaj, the father of the reform or the mother who did not know what she
Edi Rama and Lindita Nikola

At first, it seemed as if the center of the attack was the Monitoring Unit of Independent Institutions, but wave by wave the complaints of the Prime Minister began to be explained as such, that they focused on the entire staff and not just one sector.

The problem of the prime minister seemed to be related to SPAK, and the analysis led us to believe that the mention of the Assembly as a body to which independent institutions and those created by special law report, was intended to modify the existing rules of supervision and reporting of institutions.

In 2018, the Assembly approved procedural rules for the supervision of institutions as well as their reporting deadlines.
Those rules do not include the justice bodies because the reporting of these bodies is regulated as much as possible by the Constitution and the organic laws of their operation.

Fatmir Xhafaj, the father of the reform or the mother who did not know what she
Fatmir Xhafaj and Edi Rama

Fatmir Xhafaj in 2018 was the superpower of the new justice that had just begun to be defined. And although Fatmiri was part of the Parliament, he was not worried that the new rules for the supervision of institutions did not include the new bodies of justice that Fatmiri would build.

At that time, Fatmir was pampered and puffed up every time they spoiled him by calling him "the father of the reform".

The names of the experts involved in the discussions of the drafts were only passed by the office of Fatmir Xhafajt. Each of the names of high-level experts has been selected as part of Fatmir Xhafajt's clan, and each of them was designed to take over the system as soon as he was done with the political filters.

Anyone else who dared to "poke their noses" and "drink black". Therefore, all those who were not considered part of Fatmir Xhafaj's clan at that time, stayed aside and were not considered by anyone.

But did the "Father of the reform" know what he was doing?

Përveç bindjes që do ishte gjithë jetën ministër i Brendshëm ose kryetar i Komisionit të Ligjeve (dhe si i tillë do i siguronte pushtetin personal mbi organet e reja që kishte projektuar,) e kishte idenë se çfarë po mbillte babai?


SHBA dhe partnerët ishin investuar fuqishëm në reformën për të cilën Fatmiri besonte se ish babai. Sot jemi në distancen e pak më shume sesa 5 viteve nga starti i reformës dhe papritur sot babai i reformes tentoi të mbjellë sërish!

Xhafaj është promotori i të gjithë vorbullës së ngrehur jo vetëm në Parlament por dhe në kokat e disa personazheve butaforike të maxhorancës të tipit Shalsi. Nga vorbulla e gjasme reformes së administratis së Kuvendit, Fatmir Xhafaj synon thjesht njohjen e atësisë të reformës që i ka dalë duarsh. Shalsin e shkretë përfshijnë emocionet dhe meqë u hap loja, edhe ai kërkon thjesht që të kapi ça t kapi nga shefat e institucioneve te pavarura kur t'i shkojnë për raportim.

Çuci kupton që meqë të gjithë po konsiderojnë që nga vorbulla mund të dalë ndonjë gjë e mirë për veten e vet, atëherë është i bindur që me siguri kjo do jet gjë e mirë edhe për atë vetë. Nëse të gjithë po thonë që stafi i Kuvendit ka faj, atëherë me siguri ata kanë faj. Se nuk flet kot Shalsi!

Lindita Nikolla gjithashtu! Atë askush nuk e vlerëson si kryetare të zonjën, por edhe për këtë me siguri fajin e ka stafi që nuk ja shkruan siç duhet ato që ajo lexon. Sa i takon asaj, ajo shkon gjithmonë në punë me flokë të krehura. Ajo e bën rregullisht pjesën që i takon!

Ndaj secili sipas takatit dolën edhe folën. Shalsi në fakt foli më gjatë dhe mi "teknikisht" se të tjerët. Dhe kjo edhe për shkak se po vjen Marsi dhe te Shalsi do raportojnë ëi gjithë ata të pavarur që ka emëruar Shalsi.

Po Fatmiri? Pse hesht Fatmir Xhafaj? Njeriu që sipas të gjitha gjasave ishte personi, që kishte gjetur zgjidhjen për t'ju ndërsyer me rob Kuvendi SPAK-ut dhe SPAK-arëve, që nuk po e njohin për baba.

Pse nuk flet babai i reformës tani që organet e drejtësisë së re i jane afruar kanakarit te Xhafajt? Erjon Veliaj ishte njeriu që mbushi herësin e Fatmir Xhafajt duke sakrifikuar të paktën 2 drejtues të fushatës së zgjedhjeve për Parlamentin.

Fatmir Xhafaj, the father of the reform or the mother who did not know what she
Fatmir Xhafaj dhe Erion Veliaj

Pse babai i reformës nuk i pranon të paktën Lali Erit që ky përbindëshi i dalë jasht kontrollit të Xhafajt, është vepër e Fatmirit si baba i reformes?

Fatmir Xhafaj, the father of the reform or the mother who did not know what she
Erion Veliaj, Edi Rama, Fatmir Xhafaj and Eduard Shalsi

Or did Fatmiri realize only after 6 years that in a reform financed by the USA and the EU, Fatmiri could not play the role of a fatherFatmiri may simply have played the role of a surrogate in a scenario of the recomposition of the entire Albanian state.

Therefore, in all likelihood, the only thing that will bring about the latest uproar around the Assembly, is some costume tender that will be prepared for the staff of President Lindita./ CNA

17:09 Editorial

IT'S RUNNING TIME

Now more is really expected from SPAK. The internation...

Lajmet e fundit nga