LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Vjollca Hoxha's boyfriend, bankrupt / Shpresim Bajraktar's millions of tax debts

2022-07-10 10:23:00, Denoncim CNA
Vjollca Hoxha's boyfriend, bankrupt / Shpresim Bajraktar's millions of
Hope Bajraktari,

Shpresim Bajraktari, the man who pretends to be the lover of the owner of Top Media, Vjollca Hoxha, is on the verge of bankruptcy.

Bajraktari turns out to be drowning in debt to Taxes and also to the Municipality of Tirana.

Several times, Vjollca Hoxha has tried to defend him, attacking through Top Channel, the head of taxes and the Ministry of Finance, but the fact is that Bajraktari, according to the data provided by CNA.al, turns out to be one of the biggest debtors to the state.

Kompanitë e tij janë vënë nën sekutestro, pavarësisht se Bajraktari është munduar t’u shpëtojë borxheve, duke ndërruar adresat e kompanive.

Kompanitë e Bajraktarit, prekin fundin

Shpresim Bajraktari sipas të dhënave të QKB-së, ka një zinxhir kompanish, herë si pronar i vetëm dhe herë me ortakë.

Por të gjitha këto kompani janë debitore në Tatime dhe në Bashki.

Kompanitë  Dillon Group me numër identifikimi L52311004B dhe Speed Taxi “Five Stars” me numër identifikimi  L12017019T,  rezultojnë debitore në një shumë marramendëse ndaj Tatim-Taksave.

Vjollca Hoxha's boyfriend, bankrupt / Shpresim Bajraktar's millions of

Borxhi i akumuluar i bizneseve të Shpresim Bajraktarit në organet tatimore shkon në shifrën rreth 1 miliard lekë.

Kompania "Kliko Market”, ish-kompania “Tirana SMS parking”, me numër L41406005H është një tjetër kompani e Shpresim Bajraktarit që ka detyrime miliona lekë ndaj organeve tatimore.

Me 27.01.2021 Drejtoria e Tatimeve i ka dërguar Qendrës Kombëtare të Biznesit, kërkesë për vendosjen e masës së sigurimit të detyrimit tatimor.

Sipas tatimeve, kompania "Kliko Market” nuk ka paguar në afatin e kërkuar ligjor detyrimet në vlerën  2 391 620 lekë.

Vjollca Hoxha's boyfriend, bankrupt / Shpresim Bajraktar's millions of

Nuk mbarojnë me kaq borxhet nga kompania e Shpresim Bajraktarit.

Në vitin 2022, pra në periudhëm që jemi, sipas të dhënave nga Tatimet, rezulton se Shpresim Bajraktari me kompaninë “Kliko Market”, është i zhytur në borxhe.

Jo pak, por janë 16 milionë lekë borxh të regjistruara në Tatime.

Vjollca Hoxha's boyfriend, bankrupt / Shpresim Bajraktar's millions of

Një tjetër kompani e Bajraktarit e vënë në sekuestro për borxh tatimor është edhe “EASY INVEST” me numër identifikimi L61424017H.

Pas licencimit ka rezultuar se kjo kompani ka keqpërdorur të dhënat private të qytetarëve dhe në këtë pikë ka reaguar Komisioneri për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale.

Komisioneri ka kryer verifikim dhe hetim administrativ në kompaninë e Shpresim Bajraktarit dhe ka gjetur shkelje dhe e ka dënuar financiarisht.

“EAYSY INVEST” rezulton se ka  mbi tetë milionë lekë borxhe në tatime

Në vitin 2022, kompania në fjalë rezulton në borxh me tatimet, në shumen 829 675 lekë të reja.

Mbi 5 milionë ka qenë borxhi kryesor, i cili është shtuar ndër vite, plus edhe kamatat duke shkuar kështu në mbi 8 milionë lekë detyrime ndaj shtetit.

Ndër këto, 7.6 milionë janë sigurime të papaguara.

Një shkelje e dyfishtë e ligjit Prej Bajraktarit, pasi nuk paguan as sigurimet e punonjësve.

Vjollca Hoxha's boyfriend, bankrupt / Shpresim Bajraktar's millions of

Kompania Speed Taxi, në pronësi të Shpresim Bajraktarit është vënë në sekuestro, për detyrime tatimore të papaguara.

Sipas Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve, regjistrimet tregojnë se kompania “Speed Taxi”, nuk ka paguar në afatin ligjor detyrimet në vlerën 11 329 573 lekë.

Ky borxh është rritur dhe në muajin Maj 2022, muaj në të cilin ndodhemi ka shkuar në shumën  12 559 036 lekë.

Nga këto  91 milion lekë janë sigurime të papaguara.

E njëjta kompani rezulton debitore dhe ndaj Bashkisë, Tiranë. Debia ndaj Bashkisë Tiranë shkon në vlerën 865 115.7 lekë.

Vjollca Hoxha's boyfriend, bankrupt / Shpresim Bajraktar's millions of

Pra, ka dokumente se  Shpresim Bajraktari që më shumë përflitet si i dashuri i Vjollca Hoxhës, është i mbytur në borxhe dhe sulmet e Topit ndaj drejtuesve të institucioneve financiare, nuk mund ta shpëtojnë./CNA.al

Lajmet e fundit nga