I vodhi 16 milionë lekë të sëmurit me kancer/ Flet vëllai 'hajdut'

7 Qershor 2022, 21:26, Denoncim CNA
I vodhi 16 milionë lekë të sëmurit me kancer/ Flet
Bisedë nga kamera e fshehur

Emisioni “Stop” transmetoi ditën e sotme denoncimin e një qytetari invalid si pasojë e dy tumoreve, i cili thoshte se vëllai i ka marrë 16 milionë lekë.

Për paratë e zhvatura të invalidit Nesti Naçi gazetari i “Stop” shkoi në postë, ku u shprehën se çdo gjë është bërë në mirëbesim dhe pa dokumente.

Nesti Naçi-Problemi qëndron këtu: Dikush ka ardhur këtu.

Përgjegjësi i Postës Fier-Po!

Nesti Naçi-Vironi, Viron Naçi, ka ardhur këtu 2015-1016 dhe ka tërhequr lekët e mia, ndërkohë, kur unë kam qenë në gjendje kome.

Përgjegjësi i Postës Fier-Po!

Nesti Naçi-Kam biseduar para ca kohësh me drejtoreshën, i ka mbledhur të gjithë këta dhe personi, arkëtarja, që i ka dhënë këto lekë, është ajo Gjini, Lumturi Gjini, që është në pension sot.

Përgjegjësi i Postës Fier-Pension, po!

Nesti Naçi-Si i bëhet punës? Si i janë dhënë këto lekë? Unë nuk po marr përgjigje, sepse ai nuk ka qenë i autorizuar me mua.

Përgjegjësi i Postës Fier-S’ka pas as prokurë, as autorizim?

Nesti Naçi-Absolutisht asnjë gjë! Me çfarë dokumentacioni, unë dua të di, si do ta zgjidhim këtë?

Përgjegjësi i Postës Fier-Ne kemi rregull, që zakonisht, kur nuk vjen vetë personi, ne duhet të kemi o prokurë të posaçme, që i jep personi, personit të autorizuar, ose një autorizim. Normalisht Lumturia ka besuar, që është vëllai jot, nuk i ka ditur marrëdhëniet, nuk e ka ditur dhe problematikën tuaj, se kjo është, që ne biem viktimë të punës tonë, të ushtrimit të funksioneve, që ne kemi për detyrë.

Nesti Naçi-Po, po e vuaj unë, pra.

Përgjegjësi i Postës Fier-Është gabim i joni, jam dakord, unë jam plotësisht dakord me pjesën tuaj. Por e drejta juaj do të funksionojë vetëm nëpërmjet gjykatës.

Nesti Naçi-S’ka rrugëzgjidhje tjetër?

Përgjegjësi i Postës Fier-Nuk ke rrugëzgjidhje këtu te ne. Nuk të ndihmojmë dot.

Heshtja e postës ka bërë që sot pas 5 vitesh asnjë person nuk ka marrë përgjegjësi për këtë vepër penale.

“Stop” u takua edhe me autorin e vjedhjes së 16 milionë lekëve, vëllain e Nesti Naçit, Viron Naçi.

Gazetari-Këtë shumën e parave, e keni tërhequr ju në Fibank?

Gazetari-Po ka dalë, ka dalë emri atje i joti, te tërheqja.

Viron Naçi-Unë kam.., shiko Ronin, kam një prokurë!

Gazetari-Po, por prokurën e ke vetëm për të tërhequr kujdestarinë. Shiko, ku është!

Viron Naçi-Është vetëm për kujdestarinë, jo për shumën e lekëve.

Viron Naçi-E kemi lënë dhe për shumën e lekëve ne.

Gazetari-S’është këtu, edhe të postës ju i tërhoqët?

Viron Naçi-Shiko është marrë në telefon ai edhe ka thënë ai në telefon edhe mua dhe asaj, një diçka e tillë.

Gazetari-Ti s’kishe dokument?

Viron Naçi-Kisha pra, dokumentin e tërheqjes.

Gazetari-Posta thotë s’ka pas dokument.

Viron Naçi-Jo, jo, hajde shkojmë atje..!

Gruaja e Viron Naçit-Ishte prokura ajo.

Gazetari-Po kjo deklarata, nuk është për atë të postës.

Gruaja e Viron Naçit-Ka qenë, po do t’i ketë humbur, se shiko..!

Gazetari-Po i keni ju fotokopjen?

Gruaja e Viron Naçit-Ne s’i kemi, ia dhamë të tëra atija zotërisë.

Viron Naçi-Ia kam dhënë unë oficerit të krimeve.

Gazetari-Të ka thërrit Prokuroria? Të ka marrë në pyetje?

Gruaja e Viron Naçit-Po, po e mori.

Viron Naçi-I kemi mbaruar të gjitha.

Viron Naçi-Jo në atë kohë more burrë, sapo bën 2 vjet e gjysmë.

Gazetari-Me Elida Hoxhën, atë bjonden?

Viron Naçi-Po, ky muhabet ka mbi 10 vjet. Dëgjo mos më thuaj, se i kam dhënë lekët unë atij.

Gazetari-Tha më ka dhe 3 milionë pa më dhënë.

Viron Naçi-Jo mor burrë, jo mor burrë!

Çështja e vjedhjes së vëllait të sëmurë u mbyll nga prokurorja Elida Hoxhaj në Fier, e cila është sot prokurore Apeli në Vlorë.

Lajmet e fundit nga