LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Rama i shkurton staf dhe fonde Ministrisë së Jashtme/ “Përkëdhel” Evis Kushin

11 Maj 2022, 16:20, Politikë CNA

Këshilli i Ministrave ka miratuar sor rishpërndarjen e numrit të punonjësve organikë dhe të fondeve buxhetore në njësitë e qeverisjes qendrore, për vitin 2022.

Konkretisht mësohet se i janë shkurtuar 15 punonjës Ministrisë së Jashtme dhe ky numër punonjësish i është shtuar Ministrisë së Arsimit, e cila drejtohet nga Evis Kushi.

E njëjta gjë ka ndodhur edhe me fondet. Sipas VKM-së, Ministrisë së Jashtme i është reduktuar fondi prej 31 764 180 lekësh dhe ky fond i është shtuar Ministrisë së Arsimit.

Këto ndryshime kanë marrë dritën jeshile nga kryeministri Edi Rama, i cili ka dhënë konfirmimin e tij dhe pritet të hyjnë në fuqi menjëherë pas miratimit në fletoren zyrtare.

Vendimi i plotë i Këshillit të Ministrave:

Vendim për rishpërndarjen e numrit të punonjësve organikë dhe të fondeve buxhetore në njësitë e qeverisjes qendrore, për vitin 2022

Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës dhe të neneve 12 e 17, të ligjit nr.115/2021, ?Për buxhetin e vitit 2022?, të ndryshuar, dhe të nenit 44, të ligjit nr.9936, datë 26.6.2008, ?Për menaxhimin e sistemit buxhetor në Republikën e Shqipërisë?, me propozimin e ministrit të Financave dhe Ekonomisë, Këshilli i Ministrave

Vendosi:

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë dhe botohet në ?Fletoren zyrtare?./ CNA.al

Lajmet e fundit nga