LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Studimi/Vajzat e vogla në rrezik emocional nga media

20 Prill 2015, 20:21, Lifestyle CNA

Numri i vajzave në moshë shkollore që rrezikohen nga problemet emocionale është rritur me shpejtësi, thuhet në një studim britanik në Revistën e Shëndetit të Adoleshentëve.

Shkencëtarët analizuan pyetësorët e plotësuar nga 1600 nxënëse shkolle të moshës 11 deri në 13 vjeç në vitin 2009, duke I krahasuar ato me sondazhe të njëjta të kryera pesë vjet më pas. Ata u shprehën ?të habitur? me një rritje prej 7 për qind të vajzave që raportonin problem emocionale ndërsa përgjigjet e djemve kishin mbetur gati të njëjta.
Shkencëtarët gjetën se problemet sociale, ato të miqësisë dhe të sjelljes shoqërore mbeten konstante për djemte dhe vajzat në harkun e pesë vjetëve. Mirëpo, rritja në problemet emocionale të raportuara nga vajzat sugjerojnë se ato përballen me presione unike, vetëm për to.

Ata thanë se arsyet për këtë mund të përfshijnë një tendencë për arritjen e imazhit trupor jorealist, të nxitur nga media sociale si dhe një seksualizim në rritje të grave të reja.

Edhe reduktimet e fondeve për shëndetin mendor mund të jenë gjithashtu një arsye.

18:00 Lifestyle

Sharmantja Donaldson

Si një prej ikonave të bukurisë dhe modës ajo rrezaton elega...

Lajmet e fundit nga