LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Pse është i rëndësishëm qumështi për fëmijët

20 Prill 2015, 14:54, Lifestyle CNA

Përbërja e qumështit për fëmijë është përshtatur veçanërisht me nevojat e fëmijëve. Qumështi dhe produktet e qumështit janë materie shumë të vlefshme ushqyese në planin ushqimor të fëmijëve sepse ndër të tjera me anë të konsumimit të tyre fëmijët konsumojnë sasi të mjaftueshme të Kalciumit , që është i domosdoshëm për formimin e strukturës së fortë të eshtrave dhe për dhëmbë të shëndoshë.

Qumështi për fëmijë përmban përveç Kalciumit edhe disa materie të tjera shtesë që stimulojnë rritjen e fëmijëve, nga të cilat ata shpesh nuk marrin mjaftueshëm, e që janë të domosdoshme në këtë fazë të rritjes dhe të mësuarit për fëmijët.

Fëmijët e moshës 1-3 vjeç konsumojnë më tepër proteina, shumë pak acide yndyrore (Omega-3), shumë pak hekur, jod dhe vitaminë D. Qumështi për fëmijë përmban këto komponentë të rritjes në sasi të mjaftueshme. Rekomandohet që fëmijët të konsumojnë çdo ditë 300-330 ml qumësht dhe produkte të qumështit.

Lajmet e fundit nga