LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Cili është "mëkati" i një martese pa seks?

23 Tetor 2022, 17:13, Sociale CNA

Cili është "mëkati" i një martese pa seks?

"Gjatë vitit të kaluar, kam pasur shumë burra të cilët më kanë dërguar email dhe kanë ndarë me mua historitë e tyre të jetës seksuale, nëse jo tragjike, që të thyen zemrën. Ata shpjegojnë se si gratë e tyre, të cilat dikur ishin të gatshme të bënin seks 2-3 herë në javë, tani janë mbyllur plotësisht, duke mos dashur kurrë asnjë lloj ndërveprimi fizik."- nis rrëfimin shkrimtarja Nicole Cottrelli.

Shkrimtarja më tej paraqet mendimin e saj lidhur me martesat ku partnerët humbin interesin seksual, duke e konsideruar këtë si mëkat, pra partnerët mëkatojnë nëse nuk kryejnë marrëdhënie seksuale. 

Nicole tregon se në fakt janë burrat ata që ankohen më së shumti se gratë e tyre nuk janë më të afeksionuara pas tyre, ndërkohë gratë tregojnë se burrat sa vinë dhe rrisin varësinë e tyre ndaj pornografisë. Gratë sipas Nicole kanë paraqitur më pak ankesa, e ankesa kryesore mbetet fakti se burrat duan gjithnjë e më shumë të shikojnë video në internet. 

Tregimi i plotë:

Ata më thonë se sa shumë i duan gratë e tyre, sa tërheqëse e gjejnë ende, sa dëshirojnë ta kënaqin atë – qoftë emocionalisht apo fizikisht.

Disa nga këto rrëfime janë aq të papërpunuara, plagë aq të hapura, saqë unë qaj ndërsa i lexoj. Disa janë aq personale dhe të sinqerta sa nuk mund t'i lexoj dhe ia përcjell burrit tim dhe kërkoj që ai të jetë ai që do të përgjigjet.

Por, në përgjithësi, kam mbetur duke ndjerë trishtimin e historive të tyre të rëndojë mbi zemrën time. Si ndodh që dy njerëz që dikur ndjenin shpresën dhe premtimin e dashurisë – duke përfshirë dashurinë seksuale – tani jetojnë një ekzistencë pa seks dhe pa pasion?

Si kaloni nga njëri tek tjetri? Nga një pus në një pus të tharë? Nga një bashkim shpirtëror në një ndarje pothuajse sistematike?

Sigurisht, nuk janë vetëm burrat ata që më kanë shkruar duke shprehur dhimbjen dhe humbjen e tyre. Gratë shkruajnë gjithashtu (megjithëse shumë më pak) dhe tregojnë për mungesën e dëshirës seksuale të burrave të tyre, mosinteresimin e tij fizikisht ndaj tyre, varësinë e tij ndaj pornografisë ose justifikimet e tij për të qenë "shumë i lodhur".

Kjo është ajo që dua të them, pavarësisht nëse është e njohur apo jo sepse jam i preokupuar me të vërtetën – jo me popullaritetin:  Një martesë pa seks është mëkat. Dhe, me sa duket, shumë prej nesh po mëkatojnë.

Martesa pa seks

Tani, më lejoni të fus vërejtjen time (të dukshme, por në dukje të nevojshme) këtu. Po, e di që jo të gjitha martesat janë njësoj. E di që disa njerëz vuajnë nga gjendje fizike, emocionale, mjekësore dhe të tjera të tilla që i pengojnë ose të paktën i pengojnë ata të shijojnë ose të marrin pjesë në seks. E di që abuzimi, trauma dhe të ngjashme mund të kenë efekte afatgjata dhe jo lehtësisht të shërueshme tek individët dhe në jetën e tyre seksuale.

Megjithatë, kur referoj martesat pa seks, po supozoj se (pak a shumë) të gjitha gjërat janë të barabarta – duke qenë se dy njerëz gjysmë të shëndetshëm, të dashur dhe të dashuruar u martuan dhe dikur shijuan seksin së bashku. Deri diku gjatë rrugës, seksi u bë më i rrallë, dhe më pak i shpeshtë, derisa më në fund nuk ekzistonte.

Unë bëra një pyetje në Facebook dje duke pyetur lexuesit se sa i rëndësishëm ishte seksi në martesë? Pothuajse të gjithë thanë se seksi është jashtëzakonisht i rëndësishëm dhe secili renditi arsye të ndryshme pse e besuan këtë.

E megjithatë, pyesja veten nëse bashkëshortët e tyre do të ishin përgjigjur njësoj? Apo më shumë se kaq, nëse bashkëshortët e tyre do të ishin përgjigjur në mënyrë të ngjashme, por përbrenda do të kishin pikëpamje të ndryshme ose të ndryshme për seksin?

Realiteti i seksit

Gratë bëhen të pakëndshme kur dëgjojnë gjëra se burrat kanë nevojë për seks dy herë në javë, nuk duan, por kanë nevojë. Ndjehem në të njëjtën mënyrë. Nuk dua të mendoj për seksin në mënyrë sasiore. Nuk dua të më bëjnë të ndihem sikur po plotësoj një kuotë. Dua romancë, paralojë, pasion, spontanitet. Por, në botën reale të rritjes së fëmijëve, afateve, orëve të gjata, takimeve të biznesit, shërbimit dhe të tjerave, seksi në film nuk është gjithmonë një opsion. As nuk duhet të jetë.

Jetët tona seksuale, brenda martesës, duhet të kthehen në realitet. Duhet të pranojmë se ka diçka për të thënë për të rehatshëm dhe të njohur, pa humbur dëshirën për të pasionuarin dhe shpërthyesin (po, thashë shpërthyese. AI lloj seksi!)

Pra, përsëri kur dëgjoj për martesa ku shtrati i martesës është tharë fjalë për fjalë, dua të qaj – jo vetëm për atë që ka humbur, por për atë që mund të jetë. Zoti nuk dëshiron që martesat të jenë pa seks . Në fakt, fjala e Tij urdhëron që ato të jenë të kundërta ( 1 Korintasve 7:5 ) Seksi duhet të ofrohet lirisht dhe me dashuri, jo si një akt i përciptë, por si një dhuratë – një dhuratë që gëzohet nga të dy bashkëshortët dhe i sjell lavdi Perëndisë. .

Shtrati juaj i Martesës

Nëse jeni në një martesë pa seks ose afër seksit, dua t'ju pyes pse? Çfarë ka ndodhur që ka lejuar që martesës suaj t'i grabitet dhurata e bukur e seksit? Dhe a do të bëni diçka për këtë?

Unë personalisht kam luftuar me mëkatin e kaluar dhe mënyrën se si ai ka ndikuar në shtratin tim martesor. Gjatë viteve, Zoti ka sjellë nivele të ndryshme shërimi – disa të mbinatyrshme dhe të menjëhershme – të tjera përmes sakrificave dhe dhimbjeve të mëdha. Por ajo që unë tani e di dhe tani kam besim, është se Zoti ynë në Qiell nuk dëshiron asgjë më pak për ju sesa një jetë seksuale të këndshme, përmbushëse, emocionuese, pasionante, të këndshme, të kënaqshme, çliruese dhe të këndshme.

A e dini këtë? A e besoni këtë?

Sepse për kaq shumë kohë nuk e kam bërë. Për kaq shumë kohë, mendova se mëkati im i kaluar do të përcaktonte të ardhmen time dhe Zoti më tha "Jo". Liria ime në Krishtin është e disponueshme këtu dhe tani – njësoj si për ju. Nuk është një premtim që do të vijë, por një dhuratë që mund ta hapni sot.

Nëse e gjeni veten duke i thënë "jo" seksit më shumë se "po", atëherë unë do t'ju nxis të zbuloni pse. Përgjigja mund të jetë e dhimbshme, e errët, e varrosur dhe madje e frikshme, por Zoti dëshiron të sjellë Dritën në atë vend. Refuzimi i seksit nga bashkëshorti ynë për periudha të gjata kohore nuk është biblik dhe për vlerësimin tim është mëkatar. Është e dëmshme për ne fizikisht, emocionalisht dhe shpirtërisht dhe nuk mund dhe nuk duhet të vazhdojë.

Pra, nëse nuk po përjetoni jetën seksuale që e dini se është e mundur, ju lutemi lutuni që Zoti t'ju tregojë pse. Ju lutemi kërkoni Atë dhe kërkoni që Ai të sjellë shërimin aty ku duhet dhe lirinë aty ku mungon. Dhe dijeni këtë, unë po lutem përkrah jush. Sepse seksi është një dhuratë që duhet shijuar, jo të shikosh të vdesësh në heshtje.

Ju lutem mos ngurroni të jeni aq të sinqertë ose aq të rezervuar sa të doni… Si është jeta juaj seksuale në martesë? A është e kënaqshme? Dëshironi që disa gjëra të ndryshojnë? Si do të veproni për ta ftuar Perëndinë në atë zonë që Ai të mund të sjellë jetë të re?/CNA.al

Lajmet e fundit nga