LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Sot Maratona e Tiranës/ Rrugët që do të bllokohen, si do të devijojnë linjat e transportit urban

23 Tetor 2022, 08:20, Sociale CNA

Sot Maratona e Tiranës/ Rrugët që do të bllokohen, si do

Sot zhvillohet Maratona e Tiranës, eventi më i madh sportiv në kryeqytet, ku marrin pjesë 2500 vrapues nga disa vende të botës.

Për shkak të këtij eventi sportiv, disa prej rrugëve në kryeqytet do të bllokohen nga ora 8:00 e mëngjesit deri në orën 16:00.

Kufizimi i qarkullimit të automjeteve do të nisë nga ora 08:00 deri në orën 16:00, në akset e mëposhtme:

Në sheshin "Nënë Tereza" duke vazhduar në të gjithë bulevardin "Dëshmorët e Kombit", rruga "Gjergj Filipi', rruga "Papa Gjon Pali II", rruga "Ismail Qemali", bulevardin "Dëshmorët e Kombit", bulevardi "Bajram Curri", kryqëzimi me rrugën e "Elbasanit", rruga "George W. Bush", rruga "Abdi Toptani", bulevardin "Zog I”, Bulevardi i Ri, rruga "Ded Gjo Luli", rruga e "Durrësit", rruga e "Kavajës", rruga "Myslym Shyri", bulevardi "Zhan d'Ark" nga kryqëzimi me urën e Gjykatës Tiranë deri tek ura Taiwan, bulevardi "Bajram Curri" nga kryqëzimi me urën e Gjykatës së Rrethit Tiranë deri tek ura Taiwan, rruga "Ibrahim Rugova'' dhe rruga "Lekë Dukagjini", me përjashtim të mjeteve të emergjencës dhe Policisë së Shtetit.

2.1 .Qarkullimi i automjeteve, do të bëhet sipas planit të lëvizjes si më poshtë:

-  Në Unazën e Mesme përveç segmentit ura e Gjykatës së Rrethit Tiranë deri te rruga "Elbasanit", rruga ''Luigj Gurakuqi", rruga e "Dibrës", rruga e "Barrikadave", rruga "Mine Peza", rruga e "Kavajës" nga ura teknologjike deri te rruga "21 Dhjetori", rruga "Vaso Pasha", rruga “Ismail Qemali", nga kryqëzimi me rrugën "Vaso Pasha" deri te rruga "Sami Frashëri", rruga “Abdyl Frashëri" nga kryqëzimi me sheshin "Willson" deri te rruga "Vaso Pasha", kryqëzimin e rrugës së "Elbasanit" dhe bulevardin "Zhan d'Ark" me drejtime te detyruara: përkatësisht djathtas dhe majtas.
 - Në kryqëzimin e rrugës së "Barrikadave" me rrugën e "Dibrës", drejtime te detyruara në funksion të pezullimit të qarkullimit ne segmentin e "Unazës së Vogël" me dalje në bulevardin "Zogu I".
- Në kryqëzimin e bulevardit "Zogu I" me rrugën "Fortuzi", drejtime të detyruara në funksion të pezullimit të qarkullimit.
- Në rrugën "Mine Peza", drejtime të detyruara në funksion te pezullimit te qarkullimit në segmentin e rrugës së Durrcsit.
- Ne kryqëzimin "21 Dhjetori", drejtime të detyruara në funksion te pezullimit te qarkullimit ne segmentin e rrugës së Kavajës.
- Ne rrugën "Myslym Shyri" me rrugën "Sami Frasheri", drejtim i detyruar në funksion të pezullimit të qarkullimit në segmentin e rrugës "Myslym Shyri" në dalje me unazën.
- Ne kryqëzimin "Vasil Shanto", drejtime të detyruara në funksion të pezullimit të qarkullimit në segmentin e bulevardit "Bajram Curri".
- Në kryqëzimin e rrugës "Pjetër Bogdani" me rrugën "Vaso Pasha", drejtime te detyruara ne funksion të pezullimit te qarkullimit ne segmentin e rrugës "Pjetër Bogdani" me dalje ne rrugën "Ibrahim Rugova".
- Në kryqëzimin e rrugës "Abdyl Frasheri" me rrugën "Vaso Pasha", drejtime te detyruara në funksion të pezullimit te qarkullimit ne segmentin e rrugës "Vaso Pasha" me dalje ne rrugën "Ibrahim Rugova".
-  Në kryqëzimin e rrugës "Adem Jashari", drejtim te detyruar ne funksion te pezullimit te qarkullimit ne segmentin e rrugës me dalje në rrugën "Ibrahim Rugova".

2.2. Itinerari i lëvizjes së mjeteve të linjave urbane do të devijohet si më poshtë:

-Linja Nr. l/A "Selitë - Kristal - Qendër - Stacioni i Trenit - Allias" dhe 1/B "Kodra e Diellit 2 - Kristal - Qendër - Stacioni i Trenit - Allias" pezullohet përkohësisht.

- Linja Nr. 2 'Teg - Sauk i Vjetër - Kopshti Zoologjik - Ish-Stacioni i Trenit" devijon te sheshi "Willson".
- Linja Nr. 3 "Kashar-Yzberisht-Qendër" devijon te "21 Dhjetori" dhe te sheshi "Karl Topia".
- Linja Nr. 4 "Qendër - QTU - Megatek - City Park" devijon te sheshi "Karl Topia".
- Linja Nr. 5 /A "Ish-Kombinati i Autotraktorëve - Qendër" devijon te ura e rrugës së "Elbasanit".
- Linja Nr. 5 /B "Institut - Qendër" devijon nga sheshi "Karl Topia".
- Linja Nr. 6 "Laprakë" devijon nga "Zogu I".
- Linja Nr. 8 "Ish-Stacioni i Trenit - Qendër - Sauk i Ri/ Sauk i Vjetër/ Sanatorium - Teg" devijon te rruga e "Elbasanit" rrethrrotullimi "Qyteti Studenti".
-   Linja Nr. 9 "Qyteti Studenti – “Jordan Misja" pezullohet përkohësisht.
-   Linja Nr. I0/A "Materniteti i Ri - Qendër - Ish-Fusha e Aviacionit" devijon te ura e rrugës së "Elbasanit".
-   Linja Nr. 12/A "Uzina Dinamo e Re - Sharre" devijon te "21 Dhjetori" me drejtim urën “Vasil Shanto" e me tej pallatet me shigjeta, pjesa tjetër pezullohet përkohësisht.
- Linja 12/B "5 Maji - Sharre" devijon nga "Zogu I" te "21 Dhjetori" me drejtim urën "Vasil Shanto" e më tej pallatet me shigjeta, pjesa tjetër pezullohet përkohësisht.
- Linja Nr. 13 "Tirana e Re" devijon te sheshi "Willson" dhe pjesa tjetër te sheshi "Karl Topia".
- Linja Nr. 14 Unaza pezullohet përkohësisht.
-Linja Nr. 15 "Kombinat - Kinostudio" të devijojë te rruga e Kavajës në kryqëzim me rrugën "Muhamet Gjollesha" (21 dhjetori) dhe pjesa tjetër në kryqëzimin me Unazën e Vogël të vazhdojë drejt (prapa TOB)./CNA.al

Sot Maratona e Tiranës/ Rrugët që do të bllokohen, si do

 

Lajmet e fundit nga