LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

The invalid submits the file to KMCAP Tirana, still does not appear in the committee, the camp has been suspended for a year

2022-07-26 22:33:46, Denoncim CNA
The invalid submits the file to KMCAP Tirana, still does not appear in the
Photo from the conversation

Lulzim Dibra, a resident of the city of Shkodra for 26 years, is treated with a disability pension in the amount of 105 thousand old lek.

In October 2021, Lulzim's pension was cut off, as according to him the Social Service Office Shkodër notified him that he must appear before the KMCAP Tirana. Lulzimi says that he has not been called at any time by any institution since October 2021.

Lulzimi tregon se përpiqet të jetojë me ndihmën ekonomike për persona me aftësi të kufizuara që merr bashkëshortja e tij si person me probleme të shëndetit mendor, por shuma që ajo merr nuk mjafton për të mundësuar jetesën për 4 persona në familje, pasi ajo ka dhe mjekimet e veta.

Gazetarët e Fiks Fare iu drejtuan Zyrës së Shërbimit Social Shkodër, ku këta të fundit thanë se Lulzim Dibrës i është ndërprerë ndihma ekonomike si person me aftësi të kufizuara që datës 31/12/2021. Në muajin nëntor 2021, zyra e ndihmës ekonomike i ka dërguar dokumentacionin Shërbimit Social Shkodër, nga ku për shkak të masave anti Covid, Lulzimit i është bërë në vizitë online dhe mesa duket njëri prej mjekëve nuk ka qenë dakord dhe kanë vendosur që dosja e tij të shkojë në Kemp Epror në qytetin e Tiranës.

Edhe pse dosja ka kaluar e plotë që prej datës 20-10-2021 pranë Shërbimit Social Shtetëror Tiranë ende nuk ka ardhur një përgjigje për Lulzimin.

Pas interesimit të redaksisë së Fiks Fare pranë KMCAP Tiranë, nga ky institucion u tha se dosja e Lulzimit është planifikuar për komision gjatë muajit korrik. Por data e komisionit nuk është vendosur ende, në momentin e komisionimit Lulzimi do të njoftohet përmes njësisë ku banon.

Shkak i mos thirrjes së tij prej aq muajsh, sipas tyre ka qenë situata dhe masat anti Covid. Por, Lulzimi për të marrë ndihmën ekonomike si person me aftësi të kufizuara i duhet të presë edhe një muaj që të marrë të gjitha lekët njëherësh./ tch

Lajmet e fundit nga