LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Bloodshed/ The state shelters the threatened family in the dormitory! Zero safety and living conditions

2022-07-11 20:48:00, Denoncim CNA
Bloodshed/ The state shelters the threatened family in the dormitory! Zero
The lady of the family goes out begging to support her husband and son

A blood family in Shkodër has been sheltered in one of the city's dormitories because of the blood.

The police and the municipality have found a solution to put the family in a state building. Where the first institution, the police, will be responsible for security and the second, the municipality, for housing. So for the state, everything is fine. They claim that they have found an emergency solution, but they do not know how to act further. But not only that, in the dormitory where the family is sheltered, nothing is safe, anyone can enter and leave without being stopped by anyone. So the safety for them is zero, but not only that, they are left to the mercy of fate in a dormitory room, where they are not even allowed to cook.

The lady of the family goes out begging to support her husband and son who are stranded. Meanwhile, the person who committed the crime, killing two brothers, is serving his sentence in Burrel prison.

Gruaja e familjes tregon për gazetarët e Fiksit që për 9 vite kanë qëndruar në Francë pas krimit. Ndërsa gjaksin e kanë në fshat ,dhe për arsye sigurie i kanë sjellë këtu në konvikt.

Ajo rrëfen gjithashtu se në konvikt kanë 2 javë që qëndrojnë, por ndihen të pasigurt dhe pa asnjë ndihmë nga shteti. “Kur dal lyp” thotë zonja “vendos një shami të madhe në kokë që të mos njihem pasi kam frikë nga gjaksi”.

“E gjitha familja mban frymën gjallë me lekët që unë lyp” rrëfen më tëj gruaja e familjes. Gjithashtu thotë se në konviktin ku janë strehuar policia nuk qëndron aty dhe futet kushdo.

“Kam frikë për djalin” thotë zonja me lot në sy duke kërkuar ndihmën e Fiksit. Gazetarët e Fiksit shkojnë takojnë drejtorin e konviktit, Arban Lutfia.

Ai thotë se këtë familje e futi policia në konvikt vetëm për 5 ditë, por po i lënë akoma këtu. Unë s’di çfarë të bëj pasi për sigurinë përgjigjet policia dhe nuk është përgjegjësia ime thotë drejtori i konviktit.

Gazetarët e Fiksit shkojnë në Bashkinë Shkodër. Nën kryetari  thotë se nuk kanë patur asnjëherë raste të tilla, përsa i përket familjes së ngujuar u kërkua nga policia të strehohej diku dhe se ata do ta mbronin.  E vetmja zgjidhje ishte konvikti dhe vendosën familjen aty. Por pas interesimit të Fiksit nën kryetari premton do mblidhen të gjithë për të gjetur  një zgjidhje tjetër.

Gazetarët e pyesin nën kryetarin se a ka një fond emergjence për raste të tilla, pasi kjo familje nuk ka me çfarë jeton. Nën kryetari pohon se edhe ketë gjë do e diskutojnë në mbledhjen më të afërt.

Meanwhile, the Shkodër Police Station, in a response to Fiksi, accepts the phenomenon of blood feud, but not only that, it also undertakes to interpret the actions of the family that killed two people, saying that they have no tendency to take revenge./tch

Lajmet e fundit nga