LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

Gramsh/ The new address register changes his residence, economic aid is removed

2022-07-15 22:54:00, Denoncim CNA
Gramsh/ The new address register changes his residence, economic aid is removed
Illustrative photo

Valentina Selimi, a resident of Brasnik village, Gramsh municipality, has asked for the help of the Fiks Fare show, since her address has been changed for 2 months without her knowledge and without any request from the latter.

Valentina thotë se trajtohej me ndihmë ekonomike 30 mijë lekë të vjetra, por me ndryshimin e këtyre të dhënave i është ndërprerë. Qytetarja thotë se është interesuar pranë zyrës së ndihmës ekonomike dhe gjendjes civile, por nuk i kanë dhënë asnjë informacion se përse ka ndodhur ky ndryshim. Ajo thotë se me 30 mijë lekë të vjetra që ajo merr si ndihmë ekonomike blinte ilaçe dhe siguronte pak ushqim për veten dhe të birin.

Bashkë me zonjën Valentina, gazetarët e Fiks Fare i drejtohen zyrës së gjendjes civile në bashkinë Gramsh për të pyetur se çfarë ka ndodhur me adresën e shtëpisë së saj. Punonjësi i gjendjes civile tregon se adresa e shtëpisë është ndryshuar si pasojë e sistemit. Regjistri kombëtar i Adresave herë pas here rinovohet dhe merr një komandë. Ky është një gabim i ndodhur nga ky sistem, por që rregullohet dhe me një dokument mund të bëhet. Punonjësi i kësaj bashkie thotë se problemi është rregulluar me datë 13 të këtij muajit Qershor. Për sa i përket ndërprerjes së ndihmës ekonomike nuk është kjo zyra e cila mban përgjegjësi të tillë. Në një bisedë telefonike punonjësja e zyrës së ndihmës ekonomike në fshatin Brasnik të qytetit të Gramshit thotë se zonja duhet të ketë bërë një kërkesë për të ndryshuar adresën e shtëpisë sepse në zyrat e tyre nuk ka gjendje civile.

The economic aid has been stopped as a result of the change of address. To make the application once again, the lady must bring the document to reapply. The citizen must travel 2 hours to arrive in the city (1 hour on foot, 1 hour by car) at her own expense to correct the error of the addressee or any other employee in order to regain economic assistance./ tch

Lajmet e fundit nga