LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Strangely, in Vlora, the citizen slaughters and stores the meat inside the electric cabin

2022-07-11 21:14:00, Denoncim CNA
Strangely, in Vlora, the citizen slaughters and stores the meat inside the
Denunciation of Stop

Kastriot Lesko, a citizen from Vlora, says that he has a concern because next to his house, the owner Hodo Koçaj slaughters and stores the meat refrigerator in the electric cabinet.

Complainant: My name is Kastriot Lesko. 5 meters away from the window of my house in the electric booth butchering meat and the refrigerator is inside the electric booth. At first they took it as if they didn't know anything, and then they got sick and didn't answer any more. Their silence means cooperation. This part here is the electric cabin owned by the state. Journalist: I mean, inside this building is the transformer of the whole area?

Declarant: It is the electric motor that produces functional current. Here's the refrigerator motor here. Inside this is the neighborhood transformer, there is also the meat.

Reporter: Who owns this?

Complainant: The owner of the slaughterhouse is Hodo Koçaj.

Ai tregon se ka vajtur në të gjitha institucionet për t’u ankuar. Përfaqësues nga AKU rajonale Vlorë erdhën, panë dhe ikën, tregon denoncuesi. E njëjta situatë u përsërit edhe me AKU qendrore. Odiseja vazhdoi me AKM, rajonin 5, bashkinë, por askush nuk mori masa.

Denoncuesi: Shkova në institucionet shtetërore. AKU-ja Rajonale e Vlorës. Dega Rajonale e AKU Vlorë dërgoi një inspektor…

Gazetarja: Kjo është përgjigjja që Drejtoria e AKU-së Vlorë i ka kthyer përgjigje qytetarit. Drejtoria inspektuese të DRAKU Vlorë kanë realizuar 2 procedura inspektimi të plota pranë subjektit, objekt denoncimi në adresë të ushtrimit të aktivitetit nga ana e tij. Nga inspektimet e kryera, janë marrë masat administrative përkatëse: Gjobë dhe paralajmërim për shkeljet e konstatuara. Domethënë subjekti në fjalë ka marrë gjobë, por…

Denoncuesi: Vazhdon aktivitetin.  Në këto kushte, iu drejtova dhe Tiranës.

Gazetarja: Dhe ja ku vjen dhe kthim-përgjigjja. Në ambientin ku pretendohet se kryhet procesi i therjes së kafshëve, në momentin e kontrollit nuk u konstatua gjurmë therjeje, por…

Denoncuesi: Kasapi vete me mish direkt kur inspektori i Tiranës është prezent atje.

Me kameran e fshehtë të emisionit investigativ “Stop” një qytetar shkon të blejë mish, por tregtari nuk ia tregon se ku e mban kecin.

Qytetari: Si kalove? Ke mish keci?

Pronari Hodo Koçaj: Po!

Qytetari: Sa e ke kilen?

Pronari Hodo Koçaj: 12!

Qytetari: Vetëm këtë pjesën këtu ke?

Pronari Hodo Koçaj: Po, shpatull! Do më shumë? Sa kile do?

Qytetari: Ku e di unë? Ja të shoh…

Pronari Hodo Koçaj: Po do një kec të gjithë, përshembull…

Qytetari: Sa vetë?

Pronari Hodo Koçaj: 6 kilosh, 7 kilosh…

Qytetari: Sa lekë vete?

Pronari Hodo Koçaj: 85!

Qytetari: Ke ndonjë të gjallë aty, apo s’ke?

Pronari Hodo Koçaj: Jo, të gjallë s’kam!

Qytetari: Po kur e ke të therur?

Pronari Hodo Koçaj: Pardje i kam ther kecat.

Qytetari: Ok, ta shohim! Nuk vij dot ta shoh vetë unë ë…?

Gruaja: Jo,se do ta sjelli vetë ai, aq kile sa i the ti.

Qytetari: Po, po!

Pronari Hodo Koçaj: Me vulë e ke, me vulë!

Qytetari: Dhe sa vete ky tani?

Pronari Hodo Koçaj: 73 mijë lekë!

Qytetari: Bëj nja 30 mijë, 35 mijë lekë! Po varja mo burrë, se kush do më shikojë mua..!

Pronari Hodo Koçaj: Jo, jo, se duhen ato! Më jep 1 mijë lekë!

Qytetari: Rrofsh, faleminderit!

Pronari Hodo Koçaj: Mirupafshim!

Qytetari: Ia kalofshi mirë!

Pas qytetarit, me Hodo Koçaj komunikon dhe emisioni investigativ “Stop”.

Gazetarja: Jam Odeta nga emisioni investigativ “Stop”. Më ka ardhur një ankesë dhe kam ardhur për ta verifikuar. Ju tregtoni mish. Më kanë thënë që e magazinoni mishin tek një kabinë elektrike. E vërtetë është kjo?

Pronari Hodo Koçaj: Kabina është këtu.

Gazetarja: Është shtetërore kabina?

Pronari Hodo Koçaj: Po, funksionale, ja ku është këtu.

Gazetarja: Po ti mishin e ke magazinuar aty brenda?

Pronari Hodo Koçaj: Jo, dhomën frigoriferike e kam tek dhoma ime e punës.

Gazetarja: Ta shohim?

Pronari Hodo Koçaj: E kanë parë të tjerët. Të AKU-së, të gjithë e kanë parë.

Gazetarja: Sipas pretendimit, nuk ka reaguar AKU dhe varet si e kanë parë.

Pronari Hodo Koçaj: Unë kam rezultuar shumë në rregull.

Gazetarja: Ku është kabina këtu?

Pronari Hodo Koçaj: Kabina është këtu mbrapa.

Gazetarja: Aty, pra tek kabina më ço.

Owner Hodo Koçaj: The cabin is in the back, what do I have to do with the cabin?

Journalist: It is claimed that you have a meat refrigerator inside the cabin.

Owner Hodo Koçaj: I received them, nothing about the electric cabin...

Journalist: I didn't come here. I don't work at AKU or OSHEE, thank God, I work at "Stop".

While the show "Stop" tried to contact the AKU inspectors by phone, the owners have cleaned the environment so that when they come there will be no evidence.

Journalist: Did you clean it, did you finish work?

Owner Hodo Koçaj: No, no.

Journalist: Did you remove the refrigerator?

Owner Hodo Koçaj: No, it's the room inside./tvklan.al

Lajmet e fundit nga