LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Shkrirja e ASA-s/ Kushi: Gjithçka do të transferohet tek Akademia e Shkencave

31 Maj 2023, 11:45, Aktualitet CNA

Shkrirja e ASA-s/ Kushi: Gjithçka do të transferohet tek Akademia e

Ministrja e Arsimit, Evis Kushi, pas mbledhjes së qeverisë ka bërë me dije se është marrë vendimi për transferimin e të gjitha instituteve si njësi autonome pranë Akademisë së Shkencave.

Ajo u shpreh se nga ASA janë bërë shkelje të panumërta dhe janë gjetur problematika të shumta.

“Me vendim po riorganizojmë akademinë duke i vendosur institutet si njësi autonome pranë Akademisë së Shkencave. Garanton transferimin e të drejtave, pasuritë, personelin, të gjitha tranferohen tek Akademia e Shkencave”, theksoi Kushi.

“Janë konstatuar shkelje të rënda ligjore nga ana e organizimit dhe funksionit administrativ dhe financiar. Unë mund të përmend disa nga këto problematika që janë më thelbësoret.

ASA nuk ka pasur një fakultet që është detyrimi i parë ligjor. Asnjë njësi përbërëse e saj nuk ka mësimdhënie.

Është e paakredituar si nga ana institucionale dhe ana e programeve të studimit.

Mosakreditimi e bën të pamundur jo vetëm që të jetë si institucion, por edhe të lëshojë diploma.

8 vite nuk regjistron asnjë student.

Ne kemi një vendim që ka muaj të tërë që po punohet ku shkelje të panumërta janë evidentuar.

Me vendim po riorganizojmë akademinë duke i vendosur institutet si njësi autonome pranë Akadmisë së Shkencave. Garanton transferimin e të drejtave, pasuritë, personelin, të gjitha tranferohen tek Akademia e Shkencave”, tha Kushi./ CNA.al

Lajmet e fundit nga