Të apasionuarit pas tatuazheve/ BE ndalon pigmentet e rrezikshme për shëndetin

23 Qershor 2022, 12:46, Trending CNA
Të apasionuarit pas tatuazheve/ BE ndalon pigmentet e rrezikshme për
Foto ilustruese

Për mijëra vjet me radhë, qenia njerëzore ka qenë e apasionuar pas tatuazheve në trupat e tyre. Është zbuluar se njerëzit e shpellave dhe mbretërit egjiptianë kanë pasur tatuazhe të bëra nga bloza, qymyri dhe pigmente të tjera natyrore.

Kjo tendencë siç duket ka vazhduar akoma edhe në kohët e sotme. Dëshira për tatuazhe nuk i njeh kufijtë, as të moshës e aq më pak të seksit.

Por me rregullat e reja që ka vendosur Bashkimin Europian, në lidhje me pigmentet e rrezikshme për shëndetin, që nga viti 2023 do të bëhet reduktimi i ngjyrave. Tatuazhistët do të mund të përdorin vetëm ngjyrën gri dhe të zezë.

Një vendim i tillë nuk është pritur aspak mirë nga industria e bojërave, pasi sipas tyre kjo është një tronditje e madhe ekonomike. Prodhuesit e bojës duhet të rifomulojnë të gjitha linjat e produkteve edhe një herë./ Përkthyer dhe përshtatur nga CNA.al.

Lajmet e fundit nga