LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Çfarë duhet të dini për "Botox-in e bebeve"?/ Flasin ekspertët

17 Tetor 2022, 14:05, Trending CNA

Çfarë duhet të dini për "Botox-in e bebeve"?/

Ndoshta keni menduar të merrni Botox, por shqetësoheni se do të ktheheni në një “Shtëpiake e vërtetë” – e paaftë për të emocionuar apo lëvizur vetullat tuaja – pas takimit tuaj të parë. Megjithatë, kur bëhet fjalë për neuromoduluesit dhe Botox-in në veçanti, jo gjithmonë duhet të shkoni nga 0 në 100 brenda natës për të korrur disa nga përfitimet e këtij trajtimi të kthimit të orës. Në fakt, ju me të vërtetë duhet të diskutoni planin më të mirë të personalizuar për qëllimet tuaja të veçanta estetike dhe anatominë unike me një ofrues të besuar shumë përpara se ndonjë gjilpërë t'i afrohet fytyrës tuaj, dhe injeksionet mund të duken shumë më diskrete sesa mendoni.

Këtu mund të hyjë në lojë një trajtim në trend i quajtur "Baby Botox" dhe ka të ngjarë që shumë të famshëm po shkojnë me regjimet e tyre kundër plakjes këto ditë për çehretë e tyre të lëmuara si mëndafshi, të lakmueshme që nuk kalojnë kurrë në fytyrën tepër të ngrirë. Mendoni se Baby Botox mund të jetë i duhuri për ju? Këtu keni një abetare mbi procesin që të mund të bëni pyetjet e duhura gjatë çdo konsultimi.

Çfarë është Baby Botox?
Nëse termi "Baby Botox" tingëllon si injeksione për të vegjlit, mos u shqetësoni - ky trajtim nuk është fare për këtë. "Kur shumica e njerëzve thonë 'Baby Botox', ata i referohen dozave më të ulëta se ato që administrohen zakonisht, pothuajse si një dozë fillestare për dikë që nuk është i sigurt nëse e dëshiron akoma ose ka nevojë për të ose për dikë që kërkon të fillojë trajtime parandaluese”, thotë Dr. David Shafer, MD, FACS, një kirurg plastik i certifikuar me dy borde dhe pronar i klinikës Shafer në New York City.

“Në thelb, 'Baby Botox' është një dozë më e ulët se standardi, dhe ka disa efekte parandaluese, por edhe efekte pozitive në lëkurë - jo vetëm efekt i plotë me dozimin standard. Një person duhet të presë lëkurë më të lëmuar dhe më të shndritshme, por jo reduktim dinamik të rrudhave aq efektive sa doza standarde.”

Si krahasohet Botox-i i Bebeve me Botox-in Tradicional?
Dallimi më i madh vjen përsëri në dozimin dhe potencialisht numrin e vendeve të injektimit, të cilat mund të jenë më të pakta me Baby Botox në varësi të forcës dhe pozicionit të muskujve të fytyrës.

"Një trajtim tipik Botox mund të përbëhet nga 30 deri në 50 njësi, ndërsa një trajtim për Baby Botox mund të përbëhet nga 20 deri në 30 njësi," thotë Becker. “Efekti i dozës së reduktuar është një rezultat më delikat dhe mund të përdoret për ata me buxhet, ata që kërkojnë rezultate delikate, ose ata që sapo kanë filluar trajtimin në një gamë moshe më të re.”

Mendoni për Baby Botox si më të ngjashëm me relaksimin e muskujve në një gjendje të dobësuar kundrejt paralizës së plotë, që është pikërisht rezultati i dëshiruar që disa pacientë kërkojnë. "Në këtë skenar, qëllimi është zbutja e lëvizjes së tyre, por jo fshirja e saj plotësisht," thotë Becker.

Në përgjithësi, Becker thotë se Baby Botox është më i miri për pacientët në mes të të njëzetat deri në fillim të të tridhjetave që kërkojnë të parandalojnë fillimin e hershëm të rrudhave që kanë lëvizje dinamike të muskujve të butë deri në të moderuar me linja shumë minimale të imëta kur fytyra është në qetësi./CNA.al

Lajmet e fundit nga