LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

He massacred the woman for tummy tuck, fined 500,000 Lek "Sante Plus"

2022-09-27 21:16:00, Denoncim CNA
He massacred the woman for tummy tuck, fined 500,000 Lek "Sante Plus"
Illustrative photo

On September 7, the show "Stop" brought the story of a lady who went to the private hospital "Sante Plus" for abdominal remodeling, but the result was terrible. The lady has been living outside of Albania for 22 years and decided that for 1900 Euros she would return the stomach she had before giving birth, in this hospital in Tirana.

After the intervention, the lady says that they did not insert a catheter and she could not be discharged. As a result, he became swollen and his albumin increased a lot. Under these conditions, they took him to QSUT for more specialized help. When he returned to "Sante Plus", his wounds were not closing, so they operated on him again.

Shkoi në shtëpi e pas banjos, barku iu hap plotësisht. Në “Sante Plus” zonja shkoi dhe 5 herë të tjera për ndërhyrje. Herën e pestë i hoqën edhe kërthizën. Zonja tregoi se kjo situatë ka futur në depresion gjithë familjen e saj.

Në vendin ku jeton, i duhet të bëjë sërish ndërhyrje dhe të riparojë edhe kërthizën. Ndërkohë mjeku që ka operuar gruan është larguar dhe nuk gjendet dhe është zhdukur.

Lidhur me këtë rast, zëvendëspresidenti i Urdhrit të Mjekut Dritan Trepça, thotë, se Urdhri nuk bën kontrolle dhe nuk ka fuqi ndëshkuese.

“Pra çdo mjek i huaj që vjen në Shqipëri hapi i parë që duhet të bëjë, duhet të njehsojë diplomat, certifikatat e specializimit pranë Ministrisë së Arsimit dhe më pas paraqitet pranë Urdhrit të Mjekut për të fituar të drejtën e ushtrimit të profesionit në Republikën e Shqipërisë. Përgjegjësia e pajisjes me licencë është detyrë individuale e çdo mjeku. Nuk është përgjegjësi e një institucioni. Licenca është personale dhe mjeku e ka për detyrë që të paraqitet personalisht pranë Urdhrit të Mjekut si për dorëzimin e dokumentacionit, ashtu edhe për tërheqjen e licencës. Një person nuk paraqitet pranë institucioneve për të marrë licencën për kualifikimin përkatës atëherë nuk është përgjegjësi e Urdhrit të Mjekut, por kjo për mendimin tim fut në përgjegjësi penale. Nëse kemi një kequshtrim profesioni duhet të bëhen kallëzimet përkatëse në organet kompetente. Ne e pajisim mjekun me licencë për ushtrimin e profesionit individual dhe nuk e pajisim në filan spital apo në filan klinikë. Drejtuesi i institucionit mjekësor i cili mund të mos jetë mjek ka përgjegjësi ligjore që çdo person që punëson në profesionin e mjekut duhet ta licencojë pranë Urdhrit të Mjekut”, tha ai.

Controls are done by the State Health Inspectorate, so "Stop" was directed to this institution. After our insistence, the Inspectorate was content to fine the Sante Plus hospital with 500,000 lek for endangering the life of a patient.

"Based on a denunciation in the show Stop on Tv Klan, broadcast on September 8, 2022, we inform you of the following: On September 9, 2022, the ISSH regional branch in Tirana conducted an inspection on the entity "Sante Plus Group". Based on the findings found in the minutes, an administrative measure in the amount of 500,000 Lek has been imposed on the subject and a number of tasks have been left to be carried out within a defined time frame", says the letter of ISHSH./tvklan.al

 

Lajmet e fundit nga