LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Hidden camera/ With 600 Euros in hand, the prisoner cleans the evidence of the penalty

2022-09-20 21:45:00, Denoncim CNA
Hidden camera/ With 600 Euros in hand, the prisoner cleans the evidence of the
Illustrative photo

In the past, the evidence of the penalty, which is a proof of judicial status, was withdrawn from the General Directorate of Prisons. Today it is available on the e-Albania portal. But a citizen quickly requested this document and headed to the Directorate of Prisons. In this institution, they ask him where he needs the document. When he told them about Albania, they directed him to e-Albania.

Një tjetër qytetar ka treguar për emisionin Stop në Tv Klan se në vitin 2012 është dënuar me 8 vite burgim. Duke përfituar nga amnistia, ai ka dalë i lirë pas 5 viteve vuajtje dënimi. Në vitin 2022 ka kërkuar një dëshmi penaliteti, por i thonë, se ka 3 vjet dënim të pakryer. Qytetari dëshmon se i kanë kërkuar një shumë prej 600 Eurosh për ta pastruar dëshminë e penalitetit që i duhet për punë jashtë Shqipërisë.

“Unë jam një qytetar nga rrethi i Lezhës. Jam dënuar për veprën penale të vrasjes me dashje të mbetur në tentativë. Në vitin 2012 kam marrë vendimin e Shkallës së Parë me 8 vite burgim nga Gjykata e Lezhës. I kam vuajtur të gjitha. Kam fituar 1 vit amnisti. Kam fituar edhe 3-mujorshat në bazë të ligjit për sjellje të mira në burg, kam bërë gjithsej 5 vjet e 3 muaj burg. Mua më kërkojnë për dokumentacion dëshmia e penalitetit për t’u larguar nga Shqipëria për të punuar në Europë, Ballkan, kudo. Dëshmia e penalitetit është që unë kam edhe 3 vjet e 6 muaj burgim të pashlyer. Unë kam një urdhër lirimi nga burgu i Fierit dhe jam liruar në bazë të ligjeve dhe rregullave. Kam bërë kërkesë dhe më ka dhënë letrën drejtori i burgut që nuk mund t’i shlyejmë këto se kanë hyrë në sistem. Mua më kanë thënë që për të pastruar dosjen duhen 600 Euro. Më ka thënë drejtori i burgut, Admir Abrija. 600 Euro duhen për të pastruar këto gabime që kanë bërë se unë burgun e kam kryer, dokumentin që kam vuajtur burgun e kam. Unë s’kam dhënë se nuk kam pasur mundësi. Vetëm me 50 mijë Lekë ndihmë ekonomike trajtohet familje ime prej 13 vitesh”, thotë qytetari.

Gazetarja e Stop ka ndjekur zotërinë përmes kamerës së fshehtë për të provuar nëse është i vërtetë versioni i tij. Në Drejtorinë e Burgjeve, qytetarin e drejtojnë në sektorin juridik, ku i kërkojnë 600 Euro për t’i dhënë dëshminë e kërkuar, me kusht që të mos flasë me njeri për këtë çështje. Pas disa sorollatjeve dhe shtyrjes së afateve, qytetarit i premtojnë t’ia japin dëshminë e pastër të penalitetit pas pak ditësh.

 

(Komunikon me dikë në telefon) 

 

Qytetari: Radhën e parë më patën thënë, se rregullohet ndryshe, më thanë. Rregullohet me 600 euro, po pagujte… 

 

Drejtoria e burgjeve: Tani, cfarë vërtetimi do ti? 

 

Qytetari: Po tashi, vërtetimin, që e kam përfundu burgun deri në këtë pjesë! 

 

Drejtoria e burgjeve: Tek sektori juridik! 

 

Qytetari: Tek sektori juridik ëë…? 

 

Polici: Me të thonë ai, se e boj për këtë lloj tarife, se tani po bëjmë llafe… 

 

Qytetari: Duhet me hy borxh!

 

(Pasi bisedoi me Drejtorinë e Burgjeve) 

 

Polici: Do ta ndihmojmë tha, meqë është…se nuk duhet, e para me fol, se ik për lesh! E dyta, po i vijmë në ndihmë zotërisë. Do ta ndihmoj tha,- por jo sot. Nuk e di, si e ke terezinë ti. O të enjten, o të premten! Mos të vijë më përpara, s’bëhet fjalë! 

 

Qytetari: Dakord! Në rregull! 

 

Polici: Duhet të jesh i kujdesshëm për ato dhe pastaj për garancinë, mos të bësh llaf sa këtej –andej, se kush të ka thënë!

 

Qyetari: Po jo, mor burrë..! 

 

Polici: Se kush drejtor ka thënë… 

 

Polici tjetër: Duhet t’i kesh me vete, i ka thënë. 

 

Qytetari: Po normal, s’bëhet fjalë!

 

Polici: 99.9% do t’ia mbaroj, se duhet për jashtë! Për brenda nuk ta jep. 

 

Qytetari: Në rregull! Të rujt Zoti!

 

Qytetari: Si ia kalove? Mirë je? 

 

Punonjësi i Gjendjes Gjyqësore: Ca bone? 

 

Qytetari: Kurrgja! Ca me ba?! 

 

Punonjësi i Gjendjes Gjyqësore: Me kë ke fol ti? 

 

Qytetari: Me atë shefin. Për të premten, më ka thënë. Të enjten, ose të premten! Tash bona 6 muaj, që ngela pas saj. 

 

Punonjësi i Gjendjes Gjyqësore: Edhe ca do ti? 

 

Qytetari: Bisedum me atë, që bisedova, që më tha,- hajde takomë. Mos bëjmë ndonjë gjë me të. 

 

Punonjësi i Gjendjes Gjyqësore: Për cfarë të duhet? 

 

Qytetari: Kjo më duhet me ik në Mal të Zi, me punu!  Unë  e kam kry burgun. Ja, ku e kam fletën e lirimit! 

 

Punonjësi i Gjendjes Gjyqësore: Mirë, do m’i lësh mua këto letrat? 

 

Qytetari: Po! 

 

Punonjësi i Gjendjes Gjyqësore: Do m’i lësh letrat dhe do vish…! Ca jemi sot? E premte? 

 

Qytetari: Po, sot është e premte. 

 

Punonjësi i Gjendjes Gjyqësore: Do vish të hënën, ose të martën! 

 

Qytetari: Tashi kur të vij…,të vij me një fjalë me…(lekët) 

 

Punonjësi: Po, po! 

 

Qytetari: Po të jem i sigurtë? Ndonjë numër telefoni, a ndonjë gjë? 

 

Punonjësi: Hajde kërko Benin këtu! 

 

Por sigurisht atij i kujtojnë, se duhet të ketë shumën prej 600 eurosh me vete. Ditën e caktuar “nevojtari” u paraqit pranë institucionit dhe në pak minuta merr dëshminë në dorë, që nuk ka qenë i dënuar. Më pas, në një qoshe, që të mos kishte lëvizje, bëhet edhe dorëzimi i 600 mijë Lekëve për shërbimin.

 

Punonjësi: Tashi, si e keni lënë ju? 

 

Qytetari: Ne e kena lënë me një fjalë, me ardhë me kry punën për atë dokumentacionin. Dëshmia me u pastru. 

 

Punonjësi: Po!  Mesa e keni lënë? 

 

Qytetari: Me 600! 

 

Punonjësi: Po mirë! I ke? 

 

Qytetari: Po, I kam! 

 

Punonjësi: Më prit aty tek dera, më prit jashtë, sa ta bëj unë!

 

Punonjësi: I ke? 

 

Qytetari: Po, po! Me vete i kam! 

 

Punonjësi: Më prit, sa ta bëj unë atë! Më prit këtu, sa të mbaroj!

 

Qytetari: Në rregull! 

 

Employee: The system crashed! You will wait 10 minutes! 

 

Citizen: Yes, no! 

 

Employee: It's okay! (Gives evidence of the penalty) 

 

Citizen: Okay! Now, where should I give them, so they don't see us? 

 

Employee: Come here!

 

Citizen: Okay! It is 600 thousand ALL! 

 

Employee: Don't take them out like that! 600 thousand ALL? 

 

Citizen: Yes, 600 thousand ALL! Now do I have any other obligations or anything? This is…? 

 

Employee: Clean! 

 

Citizen: Okay! 

 

Employee: Just please, he said, and don't...!

 

Citizen: No, no, it's not a problem. I don't tell who. Do I drink water for those papers? 

 

Employee: There you have it!

 

Citizen: Agree! OK! Thank you very much! 

 

Employee: You had a problem, come on! 

 

The citizen received the proof of the penalty clean, although not with 600 Euro as requested but with 600 thousand old Lek. /tvclan

21:46 DENOUNCEMENT

Video -

Ditën e djeshme nisi viti i ri shkollor. Sot emisioni ...

Lajmet e fundit nga