LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Fiks Fare/ AKU Inspector "owner" of the workshop without any hygienic-sanitary conditions

2022-09-13 20:46:00, Denoncim CNA
Fiks Fare/ AKU Inspector "owner" of the workshop without any
Illustrative photo

The AKU employee, Nertil Hadaj, who has the duty to monitor or block illegal workshops that work outside of any food safety criteria, runs such a workshop himself.

The show Fiks Fare brought irrefutable facts that the workshop in the "Astir" area, which produced and distributed mayonnaise and ketchup in fast-food, belonged to an inspector of the National Food Authority, and that this subject had a number of legal violations.

The latter were found by the General Directorate of the National Food Authority, which blocked the subject.

Fillimisht në redaksinë e emisionit Fiks Fare ka mbërritur informacion për një punishte  të cilën e kishte një inspektor AKU-je.

Sipas banorëve kjo punishte ishte në katin e parë të një banese dhe nuk dukej si e tillë, pasi ngjasonte me një garazh. Gjatë gjithë procesit të punës qëndronte e mbyllur me qepen apo grilë. Fiksi kërkon që ta shoh nga afër se çfarë fshihet pas kësaj punishte. Në fillim synon që të punësojë bashkëpunëtorë brenda  kësaj magazine, por pa rezultat.

Një nga bashkëpunëtoret takon brenda punishtes edhe vetë inspektorin e AKU-së për të cilin treguan edhe banorët. Pavarësisht se me bashkëpunëtorët e Fiksit nuk funksionoi punësimi brenda punishtes, gazetarët verifikojnë  makinën me të cilën bëhej shpërndrja e produktit që prodhohej në kushte jo të përshtatshme dhe të jashtëligjshme.

Automjeti rezulton me emrin e Nertil Hadaj punonjës AKU-së në Berat. Gazetarët e Fiksit nisen drejt Beratit për të vërtetuar nëse ky punonjës shkon në punë, pasi ndodhej në Tiranë në punishten te lagjja  ‘Astir’, ku takoi edhe bashkëpunëtoren e Fiksit. Financierja u thotë gazetarëve se Nertil Hadaj ndodhet në Tiranë, pasi aty ka edhe punishten e tij për prodhimin e ketch-up dhe majonezës.

Gazetarët e Fiksit kërkojnë ndihmën e AKU-së për të bërë të mundur inspektimin e kësaj punishteje.Në aksionin e inspektimit të AKU-së në biznesin që ishte i regjistruar në emër të motrës së inspektorit të AKU-së Nertil Hadaj u konstatuan kushte të papërshtatshme higjeno sanitare, mungesë dokumentacioni për gjurmueshmërinë e produktit dhe si prodhohet ,nga merret dhe ku përfundon.

For this reason, AKU calls for the economic crime with taxes to intervene in this business.

While the subject was being inspected and it was in the name of Mr. Hadaj, the latter was standing a few meters away from the subject.

Lajmet e fundit nga