LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Observation of Fiks Fare/ Water storages in the country 'han without gates'. Special security facilities, no guards and security!

2022-09-08 21:01:00, Denoncim CNA
Observation of Fiks Fare/ Water storages in the country 'han without
Illustrative photo

The sector of water supply services in Albania has been in a lack of significant investments for years.

The state of infrastructure in the water sector is old and lacks proper maintenance. Fix Camera in a few days of observation in some water storages as well as pumping stations, noticed that inside these facilities anyone could easily enter at any time and no one stops you.

Në depon kryesore të ujit  të qytetit të Laçit e vetmja masë sigurie që shihet është vetëm një rrjetë rrethimi dhe një portë e vjetër e amortizuar nga koha. Gazetarët e Fiks Fare kishin informacion se shumë pranë hyrjes kryesore ndodhej dhe një tjetër rrugë alternative. Në pak metra nga hyrja kryesore rrjeta e rrethimit të depos ishte e çarë  dhe nëse ndiqej shtegu përmes kësaj rrjete të dërgonte mbi tarracën e depos.

Kapakët e së cilës ishin të hapur. Një tjetër depo po aq e rëndësishme në po të njëjtin qytet është ajo e Fushë-Kuqes e cila furnizon me ujë të pijshëm qytetin e Durrësit, Rrogozhinës, Gjirin e Lalëzit dhe Kavajën. Gazetarët provojnë të futen brenda këtij objekti dhe askush nuk i sheh e pengon,  në fund të objektit  ndeshen me disa punonjës të cilët thonë se për çështjen e sigurisë duhet të pyesim shtetin, pasi shumë kohë më parë kjo depo është ruajtur me policë.

Në një tjetër objekt të rëndësisë së veçantë në qytetin e Elbasanit gazetarët e Fiks-it arritën të futeshin brenda ambienteve të depos së ujit pa i identifikuar asnjë. Gjithashtu në depon e ujit të qytetit të Vorës pranë këtij objekti gazetarët takuan vetëm një punonjës i cili u shpreh se veç rolit të elektropompistit kryente dhe rolin e sigurisë. Edhe pse me një punonjës në turn kjo depo ishte e pasigurt,  pasi kapaku kryesor i saj ishte i ndërtuar nga një fletë llamarine lehtësisht e lëvizshme. Në qytetin e Krujës aty ku vetëm një vit më parë u helmuan shumë qytetarë, në depon kryesore ishte lehtësisht i mundur kalimi përmes një hapësire pranë portës kryesore.

There you can see an abandoned car that looked more like a living room, there was no one in that building. Also, in one of the pump rooms of this warehouse, the key to the main door was located under a stone. The administrator of Krujë Water and Sewerage, asked by Fiksi, said that leaving the key in that way is a terrible mistake of the employee and that the security guards are reduced in number due to the lack of funds that the company has./tch

Lajmet e fundit nga