LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

The Albanian Alps are slaughtered, the institutions 'ping-pong' for responsibilities

2022-09-06 21:00:00, Denoncim CNA
The Albanian Alps are slaughtered, the institutions 'ping-pong' for
Illustrative photo

Fiks Fare continued with the denunciation of indiscriminate deforestation in the Albanian Alps on Tuesday evening as well.

Thousands of hectares of forests in the protected area were cut every day under the sunlight, and the exploiters were not hindered by anyone. The barbarism of logging was not over until they considered themselves the 'Lord' of the forest by cutting massively, and creating an easement for themselves as a road. This was all explained by a 'coffee' handed out to unidentified persons, but according to the users dressed in power.

Pamjet e servirura nga Fiksi tregojnë se ‘mushkëria’ e Shqipërisë po degradon dita ditës nga prerja e pyjeve pa kriter.  Në gjithë vëzhgimin disa orësh të Fiksit ,askush nga ata që ligji i ka ‘veshur’ me pushtet për ta zbatuar , nuk shiheshin në këto pyje. Pushtetin e kishim marrë në dorë motosharrat.

Me pamjet e shumta filmike të dokumentuara dhe shkatërrimit e abuzimit pa kriter që i është bërë pyllit, Fiksi i drejtohet institucioneve përgjegjëse për mbrojtjen e tij.

Në Drejtorinë Pyjore të Malësisë së Madhe, kryeinxhinieri hedh poshtë çdo përgjegjësi, pasi zona është shpallur e mbrojtur dhe si e tillë varet direkt  nga Agjencia e Zonave të Mbrojtura. Në këto kushte Fiksi i drejtohet kësaj agjencie në Shkodër.

Director Agim Dardha claims that the last inspection by this institution was done after Fiksi went to the Albanian Alps. Illegal logging was found, and as a result, the inspector of the area was dismissed, as he was not able to do the job well. The director also promises Fiks at all that this abuse of indiscriminate cutting of the forest will not happen again.

According to him, everything came after there was a period of transition, showing that the documents have not yet been taken over this area, but he admits that he has identified the logging in the forest and the abusers. While the institutions transfer their competences to each other, the Albanian Alps, the only "muscles" of Albania, are disappearing./tch

 

 

Lajmet e fundit nga