LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Denunciation: Ilir Meta has stolen 740 hectares of property from me in Berat, he is using it for marble. Who is he hiding behind?

2022-09-20 17:48:43, Denoncim CNA
Denunciation: Ilir Meta has stolen 740 hectares of property from me in Berat, he
Kastriot Guri, the resident of Mëlovo i Berat who accuses Ilir Meta of stealing his property

He walks with difficulty, not because of his age, even though he has 71 years on his shoulders. Since 2006 and until today, Kastriot Guri from Mëlova e Berat, has been asking the courts for the properties inherited from generation to generation, which he says he seized from Ilir Meta to use for quarries. Guri says that Ilir Meta has occupied and seeks to steal, in cooperation with corrupt judges and prosecutors, 740 hectares of property, forests and pastures, in the village of Mëlovo in Berat, with the aim of using them for the marble business.

Kastriot Guri akuzon Ilir Metën së fshihet pas kompanisë ‘Stone Production’, e cila shfrytëzon pronat e tij për mermer, përmes të besuarit të tij Muharrem Berisha dhe Nexhip Xhaja, përfaqësues të kompanisë në periudha të ndryshme, bazuar në dokumente përfaqësimi. Në vitin 2015, siç edhe e vërtetojnë këto vendime, Kastriot Guri fitoi në formë të prerë të drejtën e njohjes, kthimit dhe certifikatën e pronësisë, si një nga trashëgimtarët e 740 hektarë prona. Por, në skenë doli sërish kompania ‘Stone Production’, e cila bëri një kallëzim penal në Gurit për falsifikim dhe mashtrim, duke vënë në lëvizje Prokurorinë e Beratit, e cila bllokoi pronën dhe kërkon dënimin e Kastriot Gurit.

Denunciation: Ilir Meta has stolen 740 hectares of property from me in Berat, he

As he waits for the court's decision on the entire trap that Ilir Meta has set for him with the marble company, Kastriot Guri has a message for justice. Guri said that he believes in Western investment in Albania and in justice reform. Guri warned that he is collecting properties related to the suspected corruption of Ilir Meta, Muharrem Berisha, Nexhip Xhaja, prosecutors and judges, to refer a file to SPAK.

In 2010, former minister Dritan Prifti accused Ilir Meta of hiding behind the quarries in Berat areas, bringing out his trusted people on stage. The priest, once one of Ilir Meta's most trusted people, accused the latter of hiding palaces, chains of stores and millions of euros.

21:46 DENOUNCEMENT

Video -

Ditën e djeshme nisi viti i ri shkollor. Sot emisioni ...

Lajmet e fundit nga