LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

It was damaged by the earthquake/ The reconstruction company hands over the building without completing the works

2022-09-23 22:56:00, Denoncim CNA
It was damaged by the earthquake/ The reconstruction company hands over the
Illustrative photo

A building in the city of Durrës in district No. 17 was damaged by the earthquake of 2019. To make the repairs caused by the earthquake, the Municipality of Durrës contracted a firm. While the residents were paid rent bonuses and each family was given about 5 million old Lek to make repairs in the interior.

Tani banorët janë ankuar pranë emisioni Stop në Tv Klan dhe thonë se firma e punimeve ka dorëzuar pallatin, ndërsa ka lënë shumë gjëra pa përfunduar, duke filluar nga elektriket, shkallët, pajisjet hidraulike etj. Banorët thonë se nuk mund të futen në të tilla apartamente, por nga ana tjetër bashkia u ka ndërprerë bonuset e qirave pasi pallati është dorëzuar.

“Jemi banorë të pallatit tek firma Kevin. Ra tërmet, u prish nga tërmeti, e fitoi një firmë për ta rindërtuar pallatin. Shkalla e dëmtimit të pallatit ishte DS4. Dhe këtu erdhi firma për të bërë ndërtimin. Firma Inerti shpk. Punimet filluan në vitin 2021 dhe punuar disa muaj. Më në fund firma e deklaroi të mbaruar pallatin në Maj-Qershor 2022. Ne prisnim që firma të vazhdonte punimet. Ndërkohë kemi vajtur në bashki, i jemi ankuar kryetares së bashkisë dhe na ka thënë do çojmë avokatin tonë atje. Kemi pritur dhe s’ka ardhur asnjë njeri. Problemi qëndron se pallati nuk është përfunduar dhe ka njerëz që vijnë marrin çelësat të hyjnë për të jetuar sepse ju është shkëputur dhe bonusi dhe nuk jetojnë dot se s’ka as korrent, as ashensor, asnjë gjë brenda. Firma nuk na i hap telefonat”, thotë një nga banorët e pallatit.

Kamera e Stop pa në brendësi pallatin, gjendja e të cilit dukej si në ditën e nesërme pas dëmeve të shkaktuara nga tërmeti. Linjat elektrike dhe hidraulike ishin lënë të papërfunduara, ndriçimi në korridore dhe shkallët e përbashkëta nuk ekzistonte, ashensori ishte dëmtuar, dhe sipas banorëve, ka ndodhur pasi punëtorët e firmës i transportonin materialet ndërtimore dhe ashensorin e pallatit.

Gazetarja e Stop kontaktoi në telefon me njërin prej ortakëve të firmës “Inert Shpk”, Halil Muho, i cili thotë se pallati është përfunduar, por aq para ishin parashikuar në projekt. Sipas tij, fondi prej 2.2 milionë Lekësh nuk mjaftonte për ta bërë pallatin siç e duan banorët.

"Now, the reconstruction of that has been done, according to the budget that has been provided, but not completely. The deadline was almost a year, I think. And the works have been completed according to the project, all that was to be done. There may be a need for many other things, but they have received 5 million Lek, each family. Apart from the rent, from 5 million, to close the others. The stairs only have electrics, nothing else. The palace wants 10 million euros to close everything, as they want", says Halil Muho, who denies that the workers have used the elevator of the palace, but otherwise shows a video filmed by the residents, where the workers are seen loading the cart inside the elevator. /tvclan

Lajmet e fundit nga