LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Vrasja makabre e tre grave në Tiranë/ "Ligjet" kërkojnë informacion për Dan Hutrën

3 Mars 2023, 16:14, Aktualitet CNA

Vrasja makabre e tre grave në Tiranë/ "Ligjet"

Kryetarja e Komisionit për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut e Kuvendit, Klotilda Bushka i ka kërkuar informacion Inspektorit të Lartë të Drejtësisë mbi masat e marra të gjykatave dhe prokurorive ku janë shqyrtuar çështje për autorin që shkaktoi vrasjen e trefishtë në Tiranë, Dan Hutrën.

Nga Ministria e Brendshme, Ministria e Drejtësisë, Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit dhe Drejtoria e Përgjithshme e Burgjeve është kërkuar informacion mbi zbatimin e ligjit nr. 62/2022 “Për Regjistrin Kombëtar të të Dënuarve për Krime Seksuale”.

Këshillit të Lartë Gjyqësor dhe Ministrisë së Drejtësisë i kërkohet informacion mbi zbatimin e detyrimeve për krijimin e bazës së të dhënave mbi vendimet gjyqësore për raste të dhunës në familje dhe asaj me bazë gjinore, sipas përcaktimeve të Ligjit nr. 9669/2018 “Për masat ndaj dhunës në marrëdhëniet familjare”, të ndryshuar.

Bashkisë Tiranë e Bashkisë Kamëz i kërkohet informacion nëse ka referime për dhunës në familje sipas detyrimeve ligjore për Dan Hutrën dhe masat e marra ndaj tij./CNA.al

 

 

Lajmet e fundit nga