LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Trump kërkon të shtyjë gjyqin e 6 janarit për pas zgjedhjeve të vitit 2024

18 Gusht 2023, 15:51, Aktualitet CNA
Trump kërkon të shtyjë gjyqin e 6 janarit për pas zgjedhjeve
Donald Trump

Avokatët e Donald Trump i kërkuan gjykatësit që mbikëqyr gjykimin e tij për ndërhyrjen në zgjedhjet federale të shtyjë datën e fillimit në prill 2026, gati një vit pas zgjedhjeve të ardhshme presidenciale.

Avokatët e paraqitën kërkesën te gjyqtarja e gjykatës së qarkut amerikan, Tanya Chutkan, pasi Trump u padit në fillim të këtij muaji me akuzat se ai komplotoi për të mashtruar Shtetet e Bashkuara, komplotoi për të penguar një procedurë zyrtare, pengoi një proces zyrtar dhe u përfshi në një komplot kundër të drejtave.

Prokurorët federalë në zyrën e prokurorit të posaçëm Jack Smith kishin propozuar caktimin e gjykimit për fillimin e janarit 2024, duke thënë se kishte një interes të rëndësishëm publik për përshpejtimin e ndjekjes penale.

"Një datë gjyqi më 2 janar do të justifikonte interesin e fortë të publikut për një gjykim të shpejtë," shkruajnë prokurorët.

“Është e vështirë të imagjinohet një interes publik më i fortë se ai në këtë rast në të cilin i pandehuri – ish-presidenti i Shteteve të Bashkuara – akuzohet për tre komplote kriminale.”

Në paraqitjen e tyre në gjykatë të enjten, avokatët e Trump argumentuan se një vonesë prej vitesh ishte e nevojshme për shkak të sasisë "masive" të informacionit që do të duhet të shqyrtojnë dhe për shkak të konflikteve të planifikimit me çështjet e tjera penale me të cilat përballet Trump.

“Nëse do të printonim dhe grumbullonim 11.5 milionë faqe dokumente, pa boshllëk midis faqeve, me 200 faqe për inç, rezultati do të ishte një kullë letre që shtrihej gati 5000 metra në qiell. Ai është më i gjatë se Monumenti i Uashingtonit, i vendosur mbi vete tetë herë, me gati një milion faqe për të kursyer.”/ CNA

Lajmet e fundit nga