LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

6 autorë ballkanas në “Tirana in between”

18 Mars 2015, 07:05, Aktualitet CNA

Për të tretin vit me radhë, Tirana ka ftuar autorët e Ballkanit në rezidencën letrare ?Tirana in Between?. Shtëpia e Shkrimtarëve dhe Përkthyesve Letrarë ka shpallur emrat e gjashtë autorëve që do të qëndrojnë në rezidencë 1-mujore në Tiranë.

Dasa Drnic nga Kroacia, Theodora Dimova nga Bullgaria, Risto Lazarov nga Maqedonia, Dragana Tripkovic nga Mali i Zi dhe Dan Coman nga Rumania janë zgjedhur nga ?Poeteka? pas aplikimeve. Gjashtë autorë i bashkohen për një muaj jetës së kryeqytetit për të ndarë me artistët shqiptarë përvojat, projektet letrare, mendimet, ndjeshmëritë, intimitetin, për të bashkëpunuar në pasurimin e skenës kulturore, për ta pranuar ?Tjetrin? që jeton pranë nesh dhe që deri më sot ka qenë i panjohur, huaj, i largët.

Lajmet e fundit nga