LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

BE dhe ISHM, çmim për gazetarinë investigative në Shqipëri

17 Mars 2015, 22:11, Aktualitet CNA

Instituti Shqiptar i Medias u bëri sot thirrje të gjithë gazetarëve në vend, që të marrin pjesë në konkursin e Bashkimit Europian për ndarjen e çmimit për gazetarinë investigative.

Përfaqësuesja e ISHM, Ilda Londo u shpreh gjatë një aktiviteti të organizuar me këtë rast në Qendrën e Informimit të BE-së se, ?çmimi i BE-së për gazetarinë investigative synon të nxisë dhe promovojë arritjet më të mira të gazetarëve investigativë, si dhe të përmirësojë vizibilitetin e gazetarisë cilësore investigative në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi?.

Çmimi i BE-së për gazetarinë investigative do të jepet çdo vit në secilin prej shtatë vendeve të Ballkanit Perëndimor në periudhën trevjeçare 2015-2017. Çmimi administrohet nga partneriteti rajonal i organizatave të shoqërisë civile, bashkërenduar nga Instituti i Paqes në Ljubjanë.

Instituti Shqiptar i Medias, si anëtar i partneritetit rajonal të organizatave të shoqërisë civile që administron çmimin e BE-së për gazetarinë investigative kërkon propozime për çmimin për artikuj ose kronika investigative botuar midis 1 janarit ? 31 dhjetorit 2014, që raportojnë mbi çështje të shoqërisë lidhur me abuzimin e pushtetit dhe të drejtat themelore, korrupsionin dhe krimin e organizuar në Shqipëri, që përndryshe nuk do të ishin sjellë në vëmendjen e publikut.

 

Fondi për çmimin në Shqipëri në 2015 (për arritje në 2014) është 10.000 euro. Çmimet do t?u jepen deri në tre propozimeve më të mira. Çmimi individual varion midis 3.000 dhe 5.000 euro. Për dhënien e çmimit do të ngrihet një juri me ekspertë.

Në bashkëpunim me Fondacionin ?The Guardian? do të përzgjidhet artikulli më i mirë investigativ në rajon nga fituesit e garave të shtatë vendeve. Autori do të ftohet për një vizitë studimore pranë The guardian/Observer.

Lajmet e fundit nga