LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Ligji për informimin/ Dervishi: Administrata të përgjigjet në 10 ditë

17 Mars 2015, 22:01, Aktualitet CNA

Duke nisur nga nëntori i këtij viti administrata publike do të jetë e detyruar t?u japë informacion qytetarëve brenda 10 ditëve nga kërkesa e tyre, në të kundërt qytetarët do të ankohen te Komisioneri për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale.

Kjo është theksuar gjatë një konference të përbashkët mes komisionerit Besnik Dervishi, Fondacionit Shoqëria e Hapur për Shqipërinë ku të pranishëm ishin rreth 200 përfaqësues të institucioneve shtetërore qendrore dhe të varësisë për t?i trajnuar në lidhje me detyrimet e parashikuara në Ligjin për të Drejtën e Informimit.

Në fjalën e hapjes Komisioneri Dervishi theksoi rëndësinë e zbatimit të Ligjit për të Drejtën e Informimit në kuadër të transparencës së administratës publike me qytetarët.
Komisioneri i rikujtoi të gjithë përfaqësuesve të autoriteteve publike se edhe pse kanë kaluar disa muaj nga miratimi i ligjit, shumë prej detyrimeve të përcaktuara në të akoma mbeten të pazbatuara.

Lajmet e fundit nga