LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

Mertenika: Ja si rrjetet sociale kane “pushtuar” globin…

29 Dhjetor 2022, 12:03, Sociale Ermand Mertenika

Mertenika: Ja si rrjetet sociale kane “pushtuar” globin…

Në mbarë botën, miliarda prej nesh përdorin mediat sociale çdo ditë, dhe ky numër thjeshtë vazhdon të rritet progresivisht. Në fakt, vlerësohet se deri në vitin 2023, 3.44 miliardë njerëz do të përdorin rrjetet sociale, nga 970,000 në 2010.

Ne e përdorim atë në çdo aspekt të jetës sonë, në marrëdhëniet tona personale, për argëtim, në punë dhe në studimet tona. Për ta vënë atë në një kontekst, çdo minutë ne dërgojmë kolektivisht më shumë se 40 milionë mesazhe në "Facebook". 

Përdorimi i rrjeteve sociale është në rritje dhe ky aspekt nuk po ndryshon vetëm mënyrën se si ne komunikojmë, por po ndryshon dhe mënyrën se si ne të bëjmë biznes, mënyrën se si jemi të qeverisur dhe mënyrën se si jetojmë në shoqëri.

Mediat sociale janë një trend që tashmë po përhapen me shpejtësi në biznese përtej redaksisë apo informacionit, qoftë për shkak të marketingut dixhital apo kanaleve të reja të komunikimit të shërbimit ndaj klientit.

Mediat sociale po japin informacione në mënyrë progresive dhe të vlefshme dhe në sistemin shëndetësor.

Industria shëndetësore tashmë po përdor mediat sociale për të ndryshuar mënyrën se si funksionon, qoftë përmes fushatave të shëndetit publik apo vizitave virtuale të mjekut me pacientin në Skype apo dhe ne Telemedicine, Zgjidhje të problemeve të ndryshme në biznes apo të tjera (Professori online GOOGLE).

Bota e informatikës vazhdimisht po pushton rruzullin tokësor duke u zgjeruar me informacione të gjera dhe të gjata.

Rrjetet sociale të cilët dominojnë globalisht njerëzimin janë:

"Google" - 4,3 miliardë qytetare (Platforma me e madhe me numrin më të madh të Data-Serverave)

"Facebook" - 3 miliardë qytetarë

"Instagram" - 2,2 miliardë qytetarë

"Tiktok" - 1,5 miliardë qytetarë

"Twitter" - 500 milionë qytetarë.

Rrjetet sociale po ndikojnë më shumë pozitivisht në zhvillimin e teknologjisë, në promovimin e biznesit, komunikimit dhe zgjerimit te informacionit në cdo aspekt.

Aktualisht ekzistojnë dhe efekte anësore të këtyre rrjeteve sociale të cilët po rrisin në shkallë progresive depresionin te të rinjtë, stresin, probleme shëndetësore okulistike (Dëmtime Ofthalamologjike), hera-herës keqinformin në diagnoza, dhe konceptin CyberBullying ( Bulizimi online) e cila dominon te moshat e vogla dhe adoleshenca, rritjen e shkallës së introvertizmit etj./CNA.al

Lajmet e fundit nga