LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Analiza e dhunës psikologjike tek vetë njeriu, por tek vetë femra si ndikon?

16 Nëntor 2022, 17:39, Sociale Manjola Daçi e Qerime Daçi
Analiza e dhunës psikologjike tek vetë njeriu, por tek vetë femra
Manjola Daçi dhe Qerime Daçi

Dimë që vetë njeriu po dhunohet psikologjikisht, shpirtërisht, fizikisht, po nga vetë njeriu.

Këtu duhet të kemi një specifikim të përqindjes së dhunimit psiko+mendor+fizik në bazë të të dyja gjinive. Po pësojnë kriza të mëdha mendore njerëzit sot, e kriza fizikore që po lejnë shenja në jetën e tyre. Një statistikë e përqindjes në bazë të ndodhive të fundit dhe shumë ndodhive të tjera është kjo bazuar siç shikojmë dhe tabelën e përqindjeve në bazë të dy kategorive gjinore shikojmë dhe vemë re se minimalja 70-80% femra po dhunohet:

1. Psikologjikisht

2. Fizikisht

3. Emocionalisht

4. Shpirtërisht

Analiza e dhunës psikologjike tek vetë njeriu, por tek vetë femra

Dhe gjurmët nuk po fshihen nga gjinia mashkullore.

Ndërsa bazë të kësaj tabele shikojmë se gjinia mashkullore po rrënohet nga vet’vetja e tyre 70% dhe mashkulli nga vetë femra 20% ka dhunim psiko-fizik-mendor.

Mesazh: Pra shkatërrimi njerëzor sot po vjen nga vetë dora e njeriut, mendja e njeriut. Ndërsa duke u bazuar në tabelën si gjinia mashkullore ose femërore po shkelin nga mungesa e vigjilences së prindërit, nga mungesa e vigjilencës instuticionale shtetërore- private.

Lajmet e fundit nga