LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Mr. Meta(j), did you give approval as Speaker of the Assembly for the wiretapping of MP Taulant Balla?

2022-11-25 14:57:00, Editorial CNA

Mr. Meta(j), did you give approval as Speaker of the Assembly for the

It has been reported in the media and the finger pointed at the head of the socialist parliamentary group, Taulant Balla, that he has been wiretapped.

According to the media, it is about interceptions that implicated Taulant Balla in conversations as an intermediary between people of the dark world.

Balla is reported to have been wiretapped in 2016, for around 47 hours, but the CD with wiretapping is said to have been destroyed, following a decision of the Court of Elbasan on August 17, 2016.

This issue has become a topic of the day, it was discussed in the Assembly, justice does not speak because of the investigations, but there is a person who can speak.

He is Ilir Meta(j), the former Speaker of the Assembly.

Në kohën kur është kryer përgjimi, Met (j) ka qenë në krye të Kuvendit, dhe sipas rolit ligjor që kishte i bie të ketë firmosur urdhërin për përgjimin e Ballës.

Ligji kërkon që përgjimi i deputetit të bëhet me miratim nga Kuvendi, nga Kryetari i Kuvendit, i cili udhëheq Këshillin për Rregulloren, Mandatet dhe Imunitetin.

Sipas nenit 70 të Kushtetutës dhe kërkesën e prokurorisë për dhënien e autorizimit nga Kuvendi për arrestimin, ose heqjen e lirisë në çfarëdo lloj forme, ose ushtrimin e kontrollit personal apo të banesës së një deputeti në përputhje me nenin 73 të Kushtetutës, kryetari i Kuvendit është i detyruar të veprojë.

Pra leja për përgjim jepet për 48 orë me lejen e kryetarit të Kuvendit, që në vitin 2016, ka qenë Ilir Meta(j).

It is the latter, who can give an answer to this issue, in the conditions when justice argues that it does not speak because of investigations and the apostrophized person in this case, Taulant Balla, remains silent./ CNA.al

Lajmet e fundit nga