LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Shpallja e fituesve të konkursit të logos së Berlinit 2023

26 Korrik 2023, 16:19, Aktualitet CNA

Shpallja e fituesve të konkursit të logos së Berlinit 2023

Zyra Rajonale për Bashkëpunim Rinor (RYCO), në partneritet me qeverinë Shqiptare dhe Qeverinë Federale Gjermane, shpall me krenari tre fituesit kryesorë të "Thirrjes së Hapur për Dizajnerë të Rinj: Konkursi i Logos së Samitit të Berlinit në Ballkanin Perëndimor 2023" të shumëpritur.

Ceremonia e ndarjes së çmimeve u zhvillua të hënën, më 24 korrik, ku çmimin financiar e ka marrë Marvi Hoxha, fituesi i çmimit të parë. Ceremonitë e ndarjes së çmimeve të tjera u organizuan gjithashtu nga Zyra Lokale e RYCOs në Bosnjë dhe Hercegovinë dhe në Serbi.

Konkursi, i mbajtur nga 2 qershori deri më 18 qershor, tërhoqi rreth 150 dizanjerë të rinj aspirues të moshës 18 deri në 30 vjeç nga i gjithë Ballkani Perëndimor. Detyra e tyre ishte të krijonin një logo bindëse për Samitin e këtij viti të Procesit të Berlinit të Ballkanit Perëndimor, i planifikuar të mbahet në Tiranë këtë tetor.

Njoftimi 

Shpallen Fituesit: 3 hyrjet më të mira të Konkursit të Logos së Berlinit 2023 të shpërblyer nga RYCO, Qeveria Shqiptare dhe Gjermane

BALLKANI PERËNDIMOR – Zyra Rajonale për Bashkëpunim Rinor (RYCO), në partneritet me Qeverinë Shqiptare dhe Qeverinë Federale Gjermane, shpall me krenari tre fituesit kryesorë të "Thirrjes së Hapur për Dizajnerë të Rinj: Konkursi i Logos së Samitit të Berlinit në Ballkanin Perëndimor 2023" të shumëpritur.

Çmimi 1- Marvi Hoxha Çmimi 2 - Enida Mulamujic Çmimi 3 - Nikola Stojanovic

Fituesit e këtij viti janë:

· Çmimi 1: Marvi Hoxha (Shqipëria)

· Çmimi 2: Enida Mulamujic (Bosnja dhe Herzegovina)

· Çmimi 3: Nikola Stojanovic (Serbia)

Ceremonia e ndarjes së çmimeve u zhvillua të Hënën, më 24 Korrik, ku çmimin financiar e ka marrë Marvi Hoxha, fituesi i çmimit të parë. Ceremonitë e ndarjes së çmimeve të tjera u organizuan gjithashtu nga Zyra Lokale e RYCOs në Bosnjë dhe Hercegovinë për fituesen e vendit të dytë Enida Mulamujic, si dhe nga Zyra Lokale në Serbi për fituesin e vendit të tretë Nikola Stojanovic.

Konkursi, i mbajtur nga 2 qershori deri më 18 qershor, tërhoqi rreth 150 dizanjera të rinj aspirues të moshës 18 deri në 30 vjeç nga i gjithë Ballkani Perëndimor. Detyra e tyre ishte të krijonin një logo bindëse për Samitin e këtij viti të Procesit të Berlinit të Ballkanit Perëndimor, i planifikuar të mbahet në Tiranë këtë tetor.

Pas një procesi të zgjatur vlerësimi, komisioni përzgjedhës, i përbërë nga fituesi i vitit të kaluar të Konkursit të Logos, Sekretari i Përgjithshëm i RYCO-s, një përfaqësues nga Ministria e Rinisë dhe Fëmijëve në Shqipëri, një përfaqësues i Ambasadës Gjermane në Tiranë dhe Përgjegjësja e Programeve në RYCO, vlerësoi të gjitha aplikimet e pranueshme sipas një metodologjie të mirëpërcaktuar.

 Logot e paraqitura pasqyrojnë perspektivat e ndryshme dhe dinamike të të rinjve dhe rezonojnë me frymën e Procesit të Berlinit. Sekretari i Përgjithshëm i RYCO-s Z. Albert Hani theksoi gjatë procesit se paraqitjet e logos shërbejnë si një testament për aspiratat vizionare të rinisë së rajonit. Samiti i ardhshëm i Procesit të Berlinit të Ballkanit Perëndimor në Tiranë premton të jetë një platformë e jashtëzakonshme për bashkëpunim dhe rritje rajonale, e mbështetur nga vizionet e përbashkëta të të rinjve./ CNA

 

Lajmet e fundit nga